A nemes menet - Vanotti a pápánál járt

Egy versenyző számára nagy felüdülést jelent a szezon vége - néhány hónapig nincs feszült, erőltetett pillanat, nyomás, kötelezően leküzdendő kilométer. Alessandro Vanotti levezetésképp 700 kilométert választott egy nemes cél érdekében.

Említésre méltó kezdeményezésben vett részt Alessandro Vanotti, az Astana kerékpárosa. A 35 éves olasz azok után, hogy kimaradt az idei Tour de France-keretből, majd aktívan részt vállalt Fabio Aru Vuelta-győzelmében mint segítő, a Lombardiai Körversennyel zárta az idényt. Ezt követően fogta magát, és amolyan levezetésképpen október 17-e, valamint 20-a között tíz ember - barátai, ismerősei, családtagjai - társaságában közel 700 kilométert tekert a Bergamo mellett található Soncinóból Rómáig. 

Tudniillik, Don Andrea Pedretti roncolai lelkész  egy nemes cél érdekében kitalálta az "Alessandro Vanottival a pápáig" akciót, melynek értelmében kerékpáron utazták át a fél csizmát, hogy találkozzanak Ferenc pápával. Mindezt az EOS Onlus egyesületének segítéséért, akik a bergamói kórház mellett egy olyan létesítmény építésén dolgoznak, amely a nehéz helyzetben lévő, hosszú kórházi ellátásra szorult családokat fogadja majd be. 

"Természetesen azonnal csatlakoztam a projektben, mert hiszek az egyesület hasznosságában, támogatom az elképzeléseiket. A vágy, hogy eljussak Rómáig, 18 éve kísért, ráadásul szerettem volna találkozni Őszentségével - nem volt hát akadálya, hogy nyeregbe pattanjunk" - fogalmazott Vanotti.

Az éjszakákat iskolákban, az egyházhoz kötődő, közösségi helyeken töltötték, emellett többször megálltak kisebb ajándékokat adni gyerekeknek, rajongóknak, buzdítóknak. Végül sikeresen érkeztek meg a fővárosba, ahol 21-én átadtak egy aláírt Astana-trikót is a sportrajongó hírében álló pápának.

"Ezek a lépések a hitet, bizonyságot hivatottak tanúsítani, és talán jólesnek az ajándékok Őszentségének is - nekünk mindenképp elismerés, nagyszerű érzés volt az út. Köszönjük a támogatóknak és mindannak, akik lehetővé tették, hogy életre szóló élményekkel gazdagodjunk" - összegzett Vanotti. 

A kép forrása: közösségi média

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus
tuttobici
bikeexpress
samcycling
triumviragos
ekszermeglepetes