A One Pro Nagy-Britannia első pro-konti csapata

A One Pro Cycling egy lépéssel közelebb került hosszú távú céljához, a Tour de France-on való induláshoz, azzal, hogy a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség megadta nekik a pro-kontinentális licencet 2016-ra.

A szigetország első másodosztályú csapata, így a sportág legnagyobb versenyein is indulhat, úgy, mint a három nagy körversenyen és az egynapos klasszikusok. Ezek mellett lehetőségük van, hogy egy Európára fókuszált versenyprogramot állítsanak össze.

Természetesen a csapat legfőbb célja, továbbra is a legnagyobb brit UCI kategóriás versenyeken való minél jobb szereplés, így kiemelt versenyeik lesznek a Brit Körverseny, a Yorkshire-i Kör vagy éppen a Prudential RideLondon egynaposa.

„Egy ambiciózus csapat vagyunk, akik egy erős első szezon után mindenféleképpen szerettünk volna előrelépni,” - mondta az egykori krikett legenda Matt Prior, aki nem mellesleg a csapat tulajdonosa.

„Az elmúlt pár hónapot azzal töltöttük, hogy alaposan szemügyre véve minden elérhető versenyzőt, kiválasztottuk a számunkra legmegfelelőbb igazolásokat. Nem volt egyszerű, mivel az eggyel magasabb osztályba való fellépés nem kis változást jelent. 2016-ban lesznek fiatal, motivált, illetve tapasztaltabb versenyzőink is. Ez a keverék mindenképpen előny a csapatnak.”

A Milánó-Sanremó korábbi győztese, Matthew Goss is a One Pro, tizenkét új igazolása között van, kiteljesítve így a húszfős gárdát. Emellett a 2009-es brit országúti mezőny bajnok, Kristian House, és az ausztrál sprinter, Steele von Hoff is szerepel a felhozatalban.

A JLT-Condor volt versenyzője, James McCallum és Phil West, a női világbajnok Lizzie Armitstead edzője, is erősítésnek érkezett a csapathoz.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus
tuttobici
bikeexpress
samcycling
triumviragos
ekszermeglepetes