A Sky megpróbálhatja a Grand Tour triplát

Sir Dave Brailsford, a Sky csapatvezetője, elárulta, hogy a Sky megpróbálhat 2016-ban történelmet írni azzal, hogy győzelemmel távozik mindhárom nagy körversenyről.

Az idei szezon október 11-i végéhez közeledve, Brailsford már 2016-ot tervezi. A terv még véglegesítésre vár, de a Giro-Tour-Vuelta tripla mindenképpen előkelő helyet foglal el a célok listáján.

Az említett győzelem-sorozatot még soha nem teljesítették, de Chris Froome, élete formájában; az új igazolás, Mikel Landa; illetve Geraint Thomas, minden más célt félretéve, a többnapos versenyekre koncentrálnak majd, ezáltal a Sky megfelelően el lesz látva menőkkel.


Brailsford ezen kívül végre nyerne egyet a kerékpársport öt “monumentje” közül is. Ezen győzelmek eddig elkerülték a Sky együttesét.

Így nyilatkozott: „A nagy versenyeken elért győzelmek természetesen nagyszerűek, de az igazi kihívás és a fő cél, a hosszútávon fenntartott kimagasló teljesítmény. Ezt próbáljuk elérni, ez hajt minket előre.”

„Egyelőre, a felkészülés e korai szakaszában, nem látom akadályát annak, hogy mindhárom nagy körversenyre az összetettbeli győzelemért menjünk, és hogy jól is teljesítsünk azokon. Nagyon korai ezt még megjósolni, de mindenképpen vonzó jövő évi tervnek tűnik” – folytatta.

„Egy monumentre még mindig fáj a fogunk. Sok munkát kell majd beletenni, az biztos.”

Brailsford nem árulta el, hogy Froome megpróbálná-e a Giro-Tour duplát.

A 30 éves brit elsődleges célja nagy valószínűséggel a Tour lesz, de elnézve a Giro útvonalát, amiben három időfutam is szerepel, és összesen 70 kilométert tesz ki, úgy tűnhet, hogy komoly esélyekkel indulhatna Olaszországban is.

Az, hogy melyik monumenteket célozná meg a Sky, még nem végleges. Ezelőtt a Paris-Roubaix és a Flandriai Kör kettősére koncentráltak, és míg előbbi valószínűleg Ian Stannard és a fiatal Luke Rowe célja marad, Geraint Thomas kiesése a „teljes munkaidős” klasszikus menők közül meglehetősen áttereli a fókuszt a Liège-Bastogne-Liège-re, hiszen az ardenneki klasszikusok specialistája, Michal Kwiatkowski is a csapathoz érkezett.

Habár a 2016-os szezon még messzinek tűnhet, Brailsford ragaszkodik ahhoz, hogy a csapat korán elkezdje a felkészülést, csakúgy, mint tavaly. Szemmel láthatóan nem nyúltak túlságosan mellé: a csapat hatéves fennállása óta, az idei eddigi 41 győzelmükkel, a második legjobb évet tudhatják maguk mögött.

Brailsford hozzátette: „Nagyon büszke vagyok a 2014/15-ös holtszezonunkra. Tökéletesen végrehajtottuk, csapatként, és ez által a szezon is jól sikerült. Ezúttal ugyanígy fogunk eljárni. Már most elkezdtünk tervezni a jövő évet illetően, és minimum egy olyan jó felkészülést akarunk ezen a télen is, mint tavaly.”

„Amikor egy viszonylag jó szezont zár az ember, nem biztos, hogy ugyanazt az érzelmi hajtást érzi, amit általában, ezért fontos, hogy ne álljunk le, és jelenleg ezzel vagyunk elfoglalva: készítünk egy olyan tervet, ami minden egyes csapattagot lázba hoz” – zárta gondolatait Brailsford.

Képek forrása: Photo Pin - a szabadon felhasználható és szerkeszthető képek gyűjteménye

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus
tuttobici
bikeexpress
samcycling
triumviragos
ekszermeglepetes