A szakadék szélén a Colombia csapata

A jövőt illetően Claudio Corti csapatvezető rövid időn belül meghozhatja végleges döntését.

A napon amikor Esteban Chaves megnyerte az Abu Dhabi Körversenyt és megerősítette helyét a feltörekvő fiatal kerékpárosok táborában, a Colombia pro-kontinentális csapat – ahonnan annak idején ő is indult – éppen a szakadék szélére került a Kolumbiai Sportminisztérium újabb finanszírozási korlátai miatt.

A Colombia csapata pro kontinentális szinten versenyzett 2012 óta a tapasztalt olasz csapatvezető Claudio Corti irányításával. A csapat Olaszországban és Abud Dhabiban is képviselteti magát a szezon végén, de lehet, hogy a GP Beghelli és az Abu Dhabi Kör voltak az utolsó versenyeik.

Corti a történtek ellenére is próbálja életben tartani a csapatot, de mint kiderült, biztos anyagi jövő hiányában, be kell zárniuk a kapukat 2015 végén.

„Úgy gondolom, hogy nehéz lesz folytatni, hamarosan meghozzuk a végső döntést. Várok még egy utolsó tájékoztatásra a sportminisztertől, de a kolumbiai kormánynak megváltoztak a finanszírozási stratégiái a sportban, legfőképpen a 2016-os riói olimpia miatt. Azonban a 2015-ös költségvetésnél kevesebb pénzből már nem lehet üzemeltetni profi csapatot” – vélekedett a lehetőségeikről Corti.

 „Jó viszonyba kerültünk sok mindenkivel az évek alatt, ha jönne egy kolumbiai szponzor az nagyszerű lenne, de nem vagyok túl optimista. Beregisztráltam a csapatot a 2016-os szezonra az UCI-nál, azonban már itt lenne az ideje bemutatni a bank garanciát megerősítve az anyagi hátteret. Szóval meg kell, hogy hozzam a végső döntést. Szeretném eloszlatni a kétségeket.”

A Colombia csapata 2012 óta vesz részt az európai versenyprogramban, hogy segítsen az olyan fiatal kolumbiai kerekeseknek magasabb szintre lépni, mint Chaves, Fabio Duarte, John Atapuma vagy éppen Jarlinson Pantano. A gárda számos nagy körversenyre kapott meghívást az évek alatt. Az idei Giro d’Italiaról lemaradtak ugyan, de ott voltak a Vueltán. Nairo Quintana, Rigoberto Uran és most Esteban Chaves sikerei felhívják a figyelmet a potenciális kolumbiai versenyzőkre, azonban ezzel együtt elveszik a hangsúlyt a Colombia csapatáról is.

Corti úgy tűnik készen áll csapatot vezetni és egy szebb jövő reményében 2017-ben folytatni munkásságát.

„Talán kihagyok egy évet, és addig hátha találok egy nagyobb európai szponzort, hogy visszatérhessek Kolumbiába a jövőben” – zárta csalódottan mondókáját.

Kép forrása: Photo Pin - a szabadon felhasználható és szerkeszthető képek gyűjteménye

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus
tuttobici
bikeexpress
samcycling
triumviragos
ekszermeglepetes