A Team Dimension Data minden téren készen áll

Douglas Ryder csapatának neve hiányzott azon gárdák közül, akik a World Tour licencért folyamodtak. Azonban nem kell félni, hisz a Team Dimension Datára átkeresztelt MTN-Qhubeka, igenis ezen a szinten szeretne működni.

A csapat igen nagy fejlődésen ment át 2015-ben, kis híján 20 győzelemmel, és egy remek Tour de France debütálással, - egy szakaszgyőzelem, és a hegyi trikó viselése több napig -, a hátuk mögött, remek évnek tudható be az idei.

Mindezek mellett sikerült egy szakaszgyőzelmet szerezni a Vueltán is, és a Top10-be juttatni az összetettben Louis Meintjes-t.

A legújabb hírek persze a Mark Cavendish, Mark Renshaw, Bernhard Eisel érkezéséről szólnak. A csapat biztos abban, hogy ezek az igazolások igencsak meg fogják növelni a csapat győzelmeinek számát.

“A csapatunk csodásan teljesített idén” - mondta Ryder. “Nagyon sok jó dolog történt velünk ebben az évben, és azt gondolom, a szerencse is mellettünk volt. Most sikerült megszerezni néhány olyan partnert, akik szeretik a kerékpársportot és változást szeretnének.”

Az MTN-Qhubeka idei Tour debütálása nagyon jól sikerült. A fentebb említett eredményeken túl megszerezték a csapatösszesítésben az ötödik helyet, sok World Tour sort megelőzve. Erre a média is felfigyelt, illetve ez értelemszerűen jó érzéssel töltötte el a csapatot.

Az utóbbi két hétben Ryder leginkább arra koncentrált, hogy helyet szerezzen a World Tour csapatok között. Cavendish igazolása, illetve a Dimension Data és a Deloitte szponzorként való bevonása nagyban segíthetnek ebben.

Mindezek ellenére az ezen a héten nyilvánosságra hozott, World Tour licencért folyamodó 17 csapatból álló listán nem szerepelt a Team Dimension Data. Ehelyett az UCI honlapján a Pro Kontinentális csapatok között találhattuk meg őket.

Azonban nem kell túlságosan aggódni.

A jelentkezés augusztus 15-i határidejéig még nem írtak alá a Dimension Datával a szponzorációs megállapodást, valamint Cavendish igazolása sem  volt még hivatalos.

Fontos az is, hogy csak 17 csapat folyamodott World Tour licencért. Tavaly is ez a helyzet állt fenn, de a UCI-nak 18-ra volt szüksége, így az IAM Cycling csapatát “hívták meg” a legmagasabb szintű csapatok közé.

“Hosszú procedúra ez: október 20-ig az összes igazolást bejelentik. Ekkor az UCI-nál megnézik az öt legjobb versenyzőt a másodosztályú csapatoknál. Ezen versenyzők összesített UCI pontjai alapján összevetik a gárdákat, ellenőriznek mindenféle kritériumot (bankgarancia, szerződések a szponzorokkal, stb.), majd kiválasztják a legjobbat. Azt hiszem, komoly esélyünk van bekerülni a World Tour csapatok közé, Mark [Cavendish] igazolása után főleg.”

“A 250,000 főt foglalkoztató Deloitte bevonása egy mérföldkő a kerékpársportban. Egy piacvezető cég beivesztálása tisztán jelzi, hogy a sport új korszakot nyitott” - mondta Ryder.

A csapat vezetője szerint azonban ez nem csak a Team Dimension Data gárdájának jelenthet előnyt.

“Ezt látva, a többi csapatvezető odamehet a saját szponzoraihoz, majd újra bizalmat kelthet bennük, ha rámutat arra, hogy már a Deloitte is szponzorálja a kerékpársportot. Ez a cég soha nem adná a nevét olyanhoz, ami nem megfelelő mind morális, mind etikai szempontból.”

“A költségvetésünk is nagyobb lesz jövőre. Ez mindenképpen jó. A World Tour licenc sok előnyt jelent: tudhatnánk egész évre előre, melyik versenyeken indulunk, ezáltal a versenyzők naptárát is meg tudnánk tervezni, már az év elején. A nagy körversenyeken ki tudnánk állítani afrikai versenyzőket, mindenki megkapná az esélyt.”

“Mindenki az első osztályban szeretne játszani. Az, hogy mi lehetnénk Afrika első World Tour csapata, még nagyobb motivációt jelent” – zárta gondolatait Douglas Ryder csapatvezető.

Kép forrása: Photo Pin - a szabadon felhasználható és szerkeszthető képek gyűjteménye

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus
tuttobici
bikeexpress
samcycling
triumviragos
ekszermeglepetes