Az MTN-Qhubeka és a Trek is ajtót mutatott Bjarne Riisnek

Egy dán napilap információi szerint Bjarne Riis a Saxo Bank szponzorációjával házal.

Sajtóértesülések szerint a Tinkoff-Saxo csapatától az év elején kijjebbrudalt Bjarne Riis aktívan dolgozik azon, hogy visszatérhessen a profi kerékpársport világába. A legfrissebb pletykák szerint a Saxo Bank szponzorációja révén próbált beférkőzni az MTN-Qhubeka illetőleg a Trek Factory Racing csapataiba, ám egyik klub sem kért a szolgálataiból.

A hírből egy dolog szinte biztosra vehető, mégpedig az, hogy a Saxo Bank az év végén nagy valószínűséggel kiszáll a Tinkoff csapata mögül. Közismert tény, hogy Bjarne és Lars Seier Christensen a bank tulajdonosa, nagyon szoros baráti kapcsolatban állnak, így a befektetési csoport vezetője hajlandó arra, hogy Riisel együtt új vizekre evezzen a kerékpársportban.

„Semmi konkrétumot nem tudunk mondani, csupán annyit, hogy a hír, miszerint Bjarne Riis megkeresett minket, igaz. Nincs azonban lehetősége annak, hogy együtt dolgozzunk vele, az új szponzoraink értékrendje sem engedné meg ezt a fajta együttműködést. Riis köztudottan doppingolt a pályafutása során, amelyet korábban többször el is ismert. Nem illik bele a csapatunk elképzeléseibe” – mondta Brian Smith az MTN-Qhubeka háza tájáról.

A másik, ellenben nem megerősített hír, hogy a Trek Factory Racing csapatát is megkereste, ők azonban nem kívántak szóba állni a dán sportvezetővel.

Egy opció azonban még mindig adott. A Cult Energy pro-kontinentális sora nagyon komoly anyagi gondokkal küzd, melynek kapcsán augusztus 20-án, csütörtökön tartanak sajtótájékoztatót, ahol bejelentik azt, hogy miképpen folytatják, vagy éppenséggel hozzák le a rolót az idény végén.

A Cult Energy csapatával való esetleges együttműködés már az év korábbi időszakában is felmerült, azonban a Tinkoff-Saxo csapatától való távozása illetőleg a számos doppingesettel kapcsolatos múltja, eléggé negatív fényben tünteti fel.

Riis elismerte, hogy a pályafutása során doppingolt, sőt egy jelentés kapcsán az is napvilágot látott, hogy vélhetően egykori csapatánál a CSC háza táján is szisztematikus visszaélések történhettek. A Dán Antidopping Ügynökség vizsgálatában Tyler Hamilton, Jörg Jaksche és Michael Rasmussen is ellene vallott.

Vajon szüksége van a kerékpársportnak Bjarne Riis visszatérésére?

Képek forrása: Photo Pin - a szabadon felhasználható és szerkeszthető képek gyűjteménye

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus
tuttobici
bikeexpress
samcycling
triumviragos
ekszermeglepetes