Bardet az AG2R egyetlen kapitánya a Tourra

Az AG2R La Mondiale csapata egyetlen összetettre esélyes versenyzővel, az idén kilencedikként végzett Romain Bardet-val áll majd a 2016-os Tour de France rajtjához. Bardet az elmúlt két szezonban Jean-Christophe Péraud-val osztotta meg a csapatkapitány szerepét a Touron, azonban a 2014-es második helyezett Péraud, jövőre - ami várhatóan utolsó profi szezonja lesz - a Giro d’Italiára koncentrál majd.

„Romain nem akarta egyedül vezetni a csapatot az idei Touron, de a történtek mégis ebbe a pozícióba kényszerítették őt” - fogalmazott az AG2R főnöke, Vincent Lavenu, Péraud sérülésére és a Touron mutatott formájára célozva. „2016-ban ő lesz az egyedüli elsőszámú ember. Készen áll erre a feladatra.”

Lavenu hozzátette, hogy a jövő évi Tour papíron fekszik a legjobb francia összetett menőknek, így jó eséllyel küzdhetnek majd dobogós helyezésekért. Ez lesz Bardet célja is.

Bardet elárulta, hogy az ideihez hasonló lesz jövő évi programja is. „Tudom, hogy a Párizs-Nizza nagyon nehéz lesz. Nem terveztem, hogy újra indulok ott, de ha kemény lesz…” - magyarázta. Az egyhetes verseny után a Volta a Catalunyán, a Giro del Trentinón, a Liège-Bastogne-Liège-en és a Romandiai Körversenyen indul majd a francia.

Péraud-ra áttérve, Lavenu elmondta: úgy érzi, a Giro útvonala feküdhet a körverseny alatt 39. életévét betöltő versenyzőnek. „Nagyon komolyan veszi majd a felkészülést. Ha minden jól megy, akár a pódiumon is végezhet.” - mondta Lavenu.

Amennyiben minden a tervek szerint alakul, az olasz hegyimenő, Domenico Pozzovivo fogja az elsőszámú segítő szerepét betölteni mind Bardet mellett a Touron, mind Péraud oldalán a Girón. Bardet számíthat majd Alexis Vuillermoz-ra is, aki idén megnyerte a Mûr de Bretagne-ban végződő Tour szakaszt.

„Elsődleges feladatom az lesz, hogy Romainnek segítsek.” - mondta Vuillermoz. „Másodlagos célom az összetett és/vagy egy szakaszgyőzelem.”

Bardet és Vuillermoz lesznek a francia csapat kapitányai az ardenneki klasszikusokon. A Flèche Wallonén a hegyikerékpáros múlttal rendelkező Vuillermoz, míg a Liège-en Bardet lesz az elsőszámú ember.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus
tuttobici
bikeexpress
samcycling
triumviragos
ekszermeglepetes