Betancur: megmutatom, mire vagyok képes

Carlos Alberto Betancur optimistán tekint az AG2R La Mondiale-tól a Movistar csapatához való átigazolására.

A kolumbiai versenyzőre egy ígéretes tehetségként tekintettek, amikor megnyerte a 2014-es Párizs-Nizzát, de azóta elkallódott a francia csapatban, és nem találta igazán a formáját, a motivációját, illetve a versenysúlyát sem. Az európai versenyzés helyett inkább szülőföldjén töltötte heteit, és emiatt a csapat vezetőségével sem volt jó viszonyban.

Augusztusban aztán közös megegyezéssel elhagyta a csapatot. Betancur úgy érzi, a Movistarhoz való igazolással végre maga mögött hagyhatja a szerencsétlen időszakot, és igazán kiteljesedhet.

„Örülök, hogy a világ elsőszámú csapatához tartozhatom, és azt hiszem, egy olyan emberrel, mint Eusebio Unzué, nagyszerű dolgok várnak rám a Movistarnál” - mondta a 26 éves Betancur.

„Volt pár problémám az AG2R-nál, és ez megnehezítette a dolgomat. A Movistarnál végre megmutathatom majd, mire vagyok képes.”

Betancur nem akart rosszat mondani az AG2R csapatáról, de annyit elengedett, hogy korábbi csapatát egyszerűen nem tartja annyira profinak, mint a Movistart.

„Az AG2R-nél szerzett tapasztalatok mind jók voltak - azt hiszem, mind az életre tanított” - mondta.

„Most, a Movistarral, a jó dolgok folytatódnak, de egy professzionálisabb légkörben, ahol tudják, mit, hogyan kell csinálni. Tudják, milyen típusú versenyző vagyok, és azt hiszem, sokkal profibbak abban, amit csinálnak. Úgy vélem, így sokkal könnyebb dolgom lesz.”

Betancur elmondása alapján, a Movistar főnöke, Eusebio Unzué, egy fontos tényező volt a döntése meghozatalában. Arra célozgatva, milyen boldogtalanná vált az AG2R-nál, Betancur nagy reményekkel tekint a jövőjére - nem csak versenyzői karrierje, hanem egész élete tekintetében.

„Eusebiót nagyon tisztelem és elismerem, mert már sok éve vezeti ezt a csapatot, és nála vannak a világ legjobb versenyzői. És most a legjobb csapat is az övé. Sokat tanulhatok tőle, ezért amikor jött a lehetőség, nem gondolkoztam - tudtam, hogy ennél a csapatnál a helyem.”

„Családapaként, férjként, fiúként, a velünk történő dolgok mind Isten ajándékai, és hiszem, hogy minden jobbra fordul az életemben” – vélekedett a csapatváltásról Betancur.  

Kép forrása: Photo Pin - a szabadon felhasználható és szerkeszthető képek gyűjteménye

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus
tuttobici
bikeexpress
samcycling
triumviragos
ekszermeglepetes