Betancur: most kiderül majd, kinek volt igaza

Szerződése idő előtti felbontása után, Carlos Betancur az AG2R La Mondiale-tól a Movistar csapatához igazolt, hogy tiszta lappal indíthasson.

Eddigi karrierje során, a 26 éves versenyző meglehetősen hullámzó teljesítményt mutatott: 2013-ban ötödikként végzett összetettben a Giro d’Italián, majd megnyerte a 2014-es Párizs-Nizzát. Azóta viszont nem sok eredményt tudott felmutatni.

Az idei Girón elért 20. helyezése után Betancur nem is versenyzett többet. Augusztusban csapatával úgy döntöttek, felbontják a szerződését.

„Nem találtuk azt, amivel a 2014-es formájába lendülhetett volna” - mondta Vincent Lavenu, a francia csapat menedzsere még augusztusban. Azonban Betancur - miközben megköszönte csapatának, amit nyújtott -, inkább úgy fogalmazott, hogy a visszaesése elkerülhetetlen volt.

Azóta a kolumbiai a Movistarhoz igazolt.

„Miért vagyok itt? Azért, mert adtak egy szerződést” - mondta mosolyogva. „Továbbá úgy hiszem, hogy a Movistar többet fog tudni nyújtani. Sokkal többet tanulhatok itt és ez sokkal boldogabbá fog tenni. Az AG2R-nél számos olyan tényező akadt, ami nehezítette a dolgok zavartalan lefolyását. Ahhoz hasonlítanám, mint amikor nem jön ki a férj a feleségével. Szakítaniuk kell.”

„Ajánlottak máshol is szerződést, de a Movistar illik hozzám a legjobban. Én és Eusebio [Unzue, a Movistar menedzsere] régóta ismerjük egymást, és azt hiszem, jól tudunk majd együtt dolgozni.”

„Amellett, hogy a legjobb csapat a világon, a legjobb versenyzőket lehet segíteni, többek között Nairo Quintanát és Alejandro Valverdét” - folytatta. „Személyes célom, hogy újra versenyeket nyerjek. Régen nyertem már, és ezek a győzelmek nem improvizálások voltak. Komoly neveket vertem meg, és úgy gondolom, értek ehhez.”

Amikor arról kérdezték Betancurt, hogy a Movistar-e az utolsó lehetősége a visszatérésre, nem értett egyet. „Rengeteg problémám volt, néhány ember megértette, mások azonban nem. Ehhez a csapathoz igazoltam, és ha ez az utolsó csapatom, ha nem, annyiban biztos vagyok, hogy ez egy kiváló gárda.”

Elmondása alapján az utóbbi hónapokban már nem érezte azt a szenvedélyt a kerékpározás iránt, mint azelőtt: „De végül is egy más helyzetben voltam [a Movistarhoz való igazolás előtt]. Szeretek kerékpározni, és ez sosem fog változni.”

Betancurnak konkrét elképzelése van a világ legjobb kerékpárosának definíciójáról is.

„Számomra a világ legjobbja nem az, aki megnyeri a Tourt, hanem az, aki a World Tourt nyeri. Alejandro az utóbbi két évben megnyerte ezt a sorozatot. Ő a legjobb a világon. A legjobbamat fogom nyújtani, hogy segítsem őt, és biztos vagyok benne, hogy a Movistar is ugyanígy fog segíteni engem.”

Kép forrása: Photo Pin - a szabadon felhasználható és szerkeszthető képek gyűjteménye

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus
tuttobici
bikeexpress
samcycling
triumviragos
ekszermeglepetes