Campbell Flakemore 23 évesen vonult vissza

A 23 éves Campbell Flakemore felbontotta szerződését a BMC csapatával, kevesebb, mint egy évvel azután, hogy Cadel Evans Ausztrália következő nagy egyéniségének nevezte.

Flakemore elmondta azt is, hogy már neo-pro éve előtt fontolóra vette, hogy egyáltalán aláír-e a BMC-vel a tavalyi U23-as időfutam világbajnoki címe után.

„Elhagyom a csapatot, de a kerékpáros pályafutásommal is felhagyok” - mondta. „Szerintem jó döntést hoztam, és örülök, hogy megtettem, mert ez a gondolat nem egyik napról a másikra tört rám. Már másfél éve gondolkoztam rajta.”

A 2014-es U23-as időfutam világbajnok az Európában érzett egyedüllétet, illetve a World Tour versenyekből való kiábrándulást említette indokként. Ezeket augusztusban a BMC sportmenedzserével, Allan Peiperrel is közölte.

Flakemore két évre szóló szerződését egyszerűen felbontották.

„A BMC-nél nagyon csalódottak voltak, hiszen egy hatalmas lehetőséget adtak nekem, amit ezzel a döntésemmel visszadobtam nekik. Azonban ha valami olyat csinál az ember, ami nem teszi boldoggá, csak pocsékolja az idejét, az nem jó. Azt hiszem, így már megértették.”

„[A WorldTour] nem a csillogásról szól, ahogy az a tévében látszik. Legalábbis nekem nem erről szólt, és boldog vagyok, hogy egyelőre kiléptem belőle.”

Flakemore 31 versenynapot teljesített. Ez magában foglalja a romandiai és a Kaliforniai Körversenyt, majd augusztus környékén, miután közölte a vezetőséggel problémáit, vége szakadt szezonjának.

A fiatal ausztrálnak volt már korábbról is tapasztalata a külföldön éléssel és versenyzéssel kapcsolatban, de az idei nizzai évet nagyon másnak találta.

„Voltak ismerős srácok körülöttem, mint Nathan Earle és Caleb Ewan, de nagyon sokszor egyedül voltam és egy idő után feltettem magamnak a kérdést: el tudom képzelni így magamat a következő 10 évben? A válasz pedig a „nem” volt.”

„Inkább most hoztam meg ezt a döntést, még mielőtt túl késő lenne valami mást kipróbálni” - mondta Flakemore, aki szüleivel és korábbi hazai csapatvezetőjével, Andrew Christie-Johnstonnal az Avanti gárdájának mindenesével is egyeztetett.

„Nem akartam túl sok ember véleményét kikérni, mert a döntést úgy is nekem kellett meghoznom. Azoknak, akik igazán ismernek, nem volt ez meglepetés. Azonban azok az emberek, akik azt hiszik, hogy az Európában élés egy álom teljes megvalósulása, nagyon meglepődtek. Igen, időnként tényleg nagyon jó, de néha ennek szöges ellentéte.”

Flakemore visszatért Tazmaniába, ahol a jövőjét próbálja megalapozni.

Kép forrása: Photo Pin - a szabadon felhasználható és szerkeszthető képek gyűjteménye

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus
tuttobici
bikeexpress
samcycling
triumviragos
ekszermeglepetes