Cancellara 2016 végén immáron biztosan visszavonul

A 2016-os szezon lesz az utolsó Fabian Cancellara profi karrierjében, a Trek Factory Racing versenyzőjének, hivatalos bejelentése alapján.

A 34 éves svájci versenyző egy sérülésekkel teli szezonon van túl: az E3 Harelbekén eltörte egy csigolyáját, emiatt pedig kihagyta a Flandriai Körversenyt és a Párizs-Roubaix-t. A sárga trikó viselése közben, a Tour de France-on is elesett, újra eltörve csigolyáját, majd a richmondi világbajnokságon betegség miatt nem indult.

„A 2016-os lesz az utolsó szezonom. Ez a megfelelő időpont a befejezésre” - mondta Cancellara. „Készen állok valami másra. A kerékpározás nem az életem, csupán egy része annak.”

Miután 2001-ben profinak állt a Mapei színiben, Cancellara versenyzett a Fassa Borotolo, a CSC, a Saxo Bank és a Leopard Trek csapataiban is. Utóbbi egyesült a RadioShack gárdájával, így megalkotva a Trek Factory Racinget.

A 2008-as pekingi olimpia időfutam számának aranyérmese, aki továbbá négy alkalommal (2006, 2007, 2009, 2010) nyert világbajnoki aranyérmet időfutamban, bejelentette, hogy nem indul a riói olimpián augusztusban.

Cancellarának még egy utolsó lehetősége lesz így, hogy bővítse monument-győzelmeinek számát. Eddig egy Milánó-Sanremót és három-három Flandriai Kört és Párizs-Roubaix-t sikerült nyernie.

A svájci versenyző nyolc Tour de France és három Vuelta a España szakaszgyőzelmet mondhat magáénak, 29 alkalommal viselte a sárga trikót a Touron, és győzedelmeskedett a Tirreno-Adriaticón, a Svájci Körön, a Dán Körön és az Ománi Körversenyen is.

Kép forrása: Photo Pin - a szabadon felhasználható és szerkeszthető képek gyűjteménye

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus
tuttobici
bikeexpress
samcycling
triumviragos
ekszermeglepetes