Cancellara még ott akar lenni egy Touron

A visszavonulása előtt Fabian Cancellara még teljesíteni akar egy Tour de France-t.

Fabian Cancellara idén sajnos már második alaklommal törte el a harántcsigolyáit a Tour de France harmadik szakaszán. Akkor azt nyilatkozta, hogy nagy valószínűséggel ez volt pályafutása utolsó Francia Körversenye.

A párizsi befutót követően csapata a Trek Factory Racing megerősítette, hogy a svájci klasszis nyughatatlan, így jövőre szeretne újra ott lenne a Tour rajtjánál.

A hírek szerint remekül halad a rehabilitációja, keményen dolgozik és talán még az idei szezonban vissza is térhet.

Az idei éve mondhatni, pályafutása legbalszerencsétlenebb idénye lett, hisz előbb tavasszal bukott hatalmasat, ezzel kihúzva a nevét a tavaszi klasszikusok szereplői közül, majd mint azt már említettük a Tour harmadik napján esett hatalmasat, lényegében ugyanolyan sérülést szenvedve. Azért csigolyatöréssel még végigtekerte a napot.

Azt már korábban is tudhattuk, hogy nagy valószínűséggel a 2016-os lesz Fabian Cancellara utolsó szezonja. A pletykák korábban már arról szóltak, hogy esetlegesen már a tavaszi klasszikusokat követően szögre akasztja a kerékpárját.

„Ilyenről szó sincs. Fabiannal egész évben tervezünk. Szeretne ott lenni a tavaszi klasszikusokon, a Francia Körversenyen és az olimpián is. Szóval nem hiszem, hogy az olimpia előtt gondolna egyet és visszavonulna, mondhatni, hogy ez nem is vallana rá,“ – nyilatkozta Tim Vanderjeugd a Trek Factory Racing sajtószóvivője.

„Fabian úgy nyilatkozott a bukását követően, hogy talán ez volt pályafutása utolsó Tourja. Ismétlem talán. Rengeteg gondolat forog a fejében, mintahogyan a csapatvezetőkében is. Fabian soha nem volt még ott a Baszk Körversenyen, de a Párizs-Nizzán sem állt rajthoz. Lehet, hogy egy az eddigiektől merőben eltérő versenyprogramot állítanak majd össze számára,” – zárta gondolatait Vanderjeugd.

Fabian Cancellara pályafutása során nyolc szakaszt nyert a Francia Körversenyen, mindemellett 29 napig viselhette a sárga trikót.   

Kép forrása: Photo Pin - a szabadon felhasználható és szerkeszthető képek gyűjteménye

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus
tuttobici
bikeexpress
samcycling
triumviragos
ekszermeglepetes