Cavendish: alig várom már a 2016-os Tourt

Mark Cavendish szerint hat szakasz feküdhet a sprintereknek a 2016-os Tour de France-on. A Man szigetekről származó versenyző izgatott új csapatát, a Team Dimension Datát illetően.

Cavendish három, az Etixx-Quickstepnél eltöltött év után szeptemberben az afrikai csapathoz igazolt. Az igazolás nagy előrelépést jelenthet a jövőre Team Dimension Dataként ismert gárdának.

„Annyira izgatott vagyok, hogy az MTN csapatához kerültem!” – mondta Cavendish a 2016-os Tour útvonalának bemutatása után.

„Láthattuk, mit műveltek idén: versenyeket nyertek és megfogták az emberek szimpátiáját is. Az, hogy én is ehhez az afrikai kalandhoz tartozhatok, nagyon izgalmas. Nagyszerű csapat, a kerékpársport néhány nagy tehetségével a fedélzeten. 21 napon keresztül egy ilyen gárdához tartozni – ha nyersz, ha nem -, nagyon izgalmas.”

Cavendish már nem termeli úgy a győzelmeket a Touron, mint pár éve, de az idei szezon során is bezsebelt több mint egy tucat sikert. Ezek közül az egyik a Touron született, de első pillantásra a jövő évi Francia Körverseny több lehetőséget kínálhat a sprintereknek.

„Nehéz Tour de France lesz a jövő évi. Évről évre nehezebb, de a kerékpársport már csak ilyen.” – mondta Cavendish.

„Több mezőnybefutót ígér, mint az idei verseny, de ugyanakkor a többi napon hamar kialakul majd a grupetto, és a célig megy majd a szenvedés. Az időfutamokon, nem azt mondom, hogy pihenőnapnak fogjuk fel az egyenkéntiket, de egy kicsit pihenünk és próbálunk beérni a limitidőn belül. Ezek az időfutamok viszont ezt a kis pihenést sem engedik meg. Most természetesen a sprinterek szemszögéből beszélek. Sosem fogok úgy tekinteni egy háromhetesre, mint egy összetett menő. Nehéz dolgunk lesz, annyi bizonyos.”

Amikor arról kérdezték, hány szakaszon lehet esélye a sprintereknek, így felelt: „Hat szakasz van. Ez kevesebb, mint régebben volt, de sosem lehet tudni. Idén is úgy gondoltam, több lesz ennél, de amikor hat héttel a verseny előtt megkapjuk a pontos szintrajzokat, megváltozhatnak az eredeti elképzeléseink. Nagyjából hat szakasz van.”

A brit versenyző nem győzi hangsúlyozni, hogy azért csatlakozott az afrikai csapathoz, hogy valami új részese legyen, és nagyon szimpatikus neki a gárda filozófiája és mentalitása.

„Semmiképpen nem azért igazoltam az MTN-hez, hogy az egész csapat körém épüljön. Egyáltalán nem ez a helyzet. Része akarok lenni annak, ami olyan különlegessé teszi a csapatot. Kerékpárokon keresztül változtatnak életeket és ez egy nagy dolog az én szememben; ezért akartam csatlakozni.” – zárta gondolatait Cavendish.

Kép forrása: Photo Pin - a szabadon felhasználható és szerkeszthető képek gyűjteménye

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus
tuttobici
bikeexpress
samcycling
triumviragos
ekszermeglepetes