Contador: Azért jöttem, hogy nyerjek

Alberto Contador helyzete a második pihenőnapot követően sem túlságosan fényes. Ennek ellenére a spanyol kiválóság még mindig bízik a győzelmében.

A Francia Körversenyt korábban kétszer már megnyerő Alberto Contador a második pihenőnapot követően az összetett ötödik pozíciójából várja a folytatást, hátránya jelen pillanatban 4 perc 23 másodperc az éllovas Christopher Froome mögött.

A Tinkoff-Saxo versenyzője 2007-ben és 2009-ben nyerte meg a legnagyobb kerékpáros körversenyt, s habár 2010-ben is ő bizonyult a legjobbnak, az ismert klenbuterol ügye miatt ezt a címét később elvették tőle.

„Nem érzem magam rossz erőben. A Pireneusokban napról-napra egyre jobb és jobb formát mutattam,” – mondta az orosz csapat tegnapi sajtótájékoztatóján, ahol egységesen mindenki egy sárga „Forza Ivan” pólóban tündökölt, a minap életmentő műtéten átesett csapattársuk Ivan Basso támogatására.

„Meglátjuk, hogy mit hoz a jövő. Az idei Tour rettenetesen nehéz, olyan apróságok is eldönthetik a verseny végkimenetelét, mint az időjárás vagy éppen a pillanatnyi lelkiállapot. Nagyon motivált vagyok az utolsó hetet megelőzően, hisz azért jöttem, hogy nyerjek,” – folytatta.

Ha valaki pályafutása során már mindhárom nagy körversenyt megnyerte, azt egy idő után már nem nagyon érdekli a pódium, csupán az első hely.

„Csakis a sárga trikó érdekel. Nagyon csalódott lennék egy második vagy éppenséggel egy összetettbeli harmadik pozícióval. Most már számomra is egyértelművé vált, hogy nagyon nehéz megcsinálni a duplázást. Ennek ellenére, mint korábban már említettem, még mindig van esélyem a győzelemre. A Giro sem volt könnyű, ám nem megbántva akkori riválisaimat, most sokkal erősebbek és sokkal jobb formában vannak az összetettért csatázók. Sokan úgy vélik, hogy a különbségek most már viszonylag nagyok, ennek ellenére úgy gondolom, hogy akár még az Alpe d’Huez emelkedőjén is megfordulhat minden.”

„Ismétlem, győzni jöttem,” – zárta gondolatait a 32 esztendős spanyol kerekes.

Mindenesetre a mai napon, a Pra-Loup emelkedője mindjárt választ adhat néhány kérdésre, mégpedig, hogy Contador előre vagy éppenséggel hátrafelé mozdul el riválisaival szemben.

Kép forrása: Photo Pin - a szabadon felhasználható és szerkeszthető képek gyűjteménye    

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus
tuttobici
bikeexpress
samcycling
triumviragos
ekszermeglepetes