Froome teszteredményei még idén nyilvánosságra kerülnek

Chris Froome nyáron elvégzett élettani tesztjeinek eredményei még az év vége előtt nyilvánosságra kerülnek. Az idei Tour de France győztesének teljesítményét újra megkérdőjelezték, azonban Froome-nak nincs rejtegetnivalója.

Froome a Japánban lezajlott Saitama Criterium után ült le - meglehetősen fáradtan - az újságírókkal, miután harmadikként végzett. A brit a Tour egyik sajtótájékoztatóján vetette föl először annak ötletét, hogy teszteket végeztessen.

A Vuelta előtt pár nappal, a GSK Human Performance Lab fotókat posztolt Froome-ról, miközben tesztelik.

„Az eredmények még idén nyilvánosságra kerülnek” - mondta Froome. „Semmit nem akarunk ezzel bizonyítani; ez leginkább a megértésről szól. Amint kikerülnek az eredmények, mindenki azt szűr le belőlük, amit akar.”

A Froome második Tour-győzelmét végigkísérő kétkedés népszerű téma volt egész nyáron. A Sky vezetője, Sir Dave Brailsford elmondása szerint a “francia hozzáállás” megnehezíti Froome dolgát az újabb Tour-győzelem elérésében.

Froome egyetértett Brailsforddal, de szerinte ez egy olyan tényező, amit el kell fogadnia.

„Mindenképpen éreztem, hogy ez szerepet játszott az idei Tour de France-on, nehezebbé téve azt. Minden emberi lény nagyobb nyomás alatt érezte volna magát ebben a helyzetben” - mondta. „Nem szerencsés dolog, hogy a sárga trikó viselőjének ezt el kell tűrnie.”

„Úgy gondolom, amikor az említett pozícióban vagyok, ha lenne rejtegetnivalóm vagy egy alaposan kidolgozott rendszer mögöttem, igazán zavarna, és egy egész világ dőlne össze bennem. De nincs mit rejtegetnem; határozottam semmi dolog nincs, amitől tartanom kellene. Igen, zavaró, de el kell fogadni, túl kell lépni rajta, és folytatni a versenyzést.”

Froome kétségkívül a Tour de France megnerésére koncentrál 2016-ban is. Richie Porte ugyan távozott, de Mikel Landa, Benat Intxiausti és Michal Kwiatkowski igazolását kiemelve, a brit biztos abban, hogy a legjobb csapat fog mögötte állni az év legnagyobb háromhetes körversenyén.

A harmadik Tour-győzelmére hajtó Froome-nak azonban a karrierje mellett most a családjával is foglalkoznia kell, hiszen felesége, Michelle, heteken belül életet ad első kisbabájuknak.

„Biztos vagyok benne, hogy a baba érkezése megváltoztatja az életünket. Azonban az összes alvás nélküli éjszakáért cserébe, rengeteg pozitív dolgot kapok majd. Nagyon várom már” - mondta lezárva a beszélgetést Froome.

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus
tuttobici
bikeexpress
samcycling
triumviragos
ekszermeglepetes