Greipel és Roelandts útjai különválnak

Andre Greipel egyik legfőbb segítője a Lotto vonata helyett inkább a tavaszi klasszikusokra fókuszál.

Jürgen Roelandts meghosszabbított a szerződését a Lotto-Belisol jövőre már Lotto-Soudal néven futó csapattal, de az aláírás mellett új feltételeket is szabott.

Roelandts ugyanis szabadkezet kért a klasszikusokra, amelynek kapcsán vélhetően a jövő évi Tour de France idején nem lesz tagja Andre Greipel vonatának.

„Sokat gondolkodtam azon, hogy aláírjam-e ezt a szerződést vagy sem. Sajnos azonban manapság nehéz helyzetben vannak a bringások, így elfogadtam az ajánlatot, de csak azzal a kitétellel, ha szabad kezet kapok a klasszikusokon, kiszállva így Andre Greipel vonatából,” – kezdte mondandóját Roelandts.

Roelandts nem futott túlságosan jó idényt 2014-ben, ennek ellenére bízik a jobb folytatásban.

„Nem lehet alábecsülni azt a munkát, amit egy felvezetőember végez el. 20-30 kilométeren keresztül megfeszített erővel dolgozni mind mentálisan mind fizikálisan korántsem olyan egyszerű mint azt sokan gondolják. Szeretném követni azt az utat, amelyet Greg Van Avermaet járt be. A BMC kerekese két évvel ezelőtt döntött úgy, hogy most már a saját érdekeiért kíván küzdeni, ami be is jött számára,” – tette hozzá.

Roelandts érdekes döntése nyomán nem akar ott lenni a Tour de France-on sem.

„Kihagyom a Tourt, és teljes erőmmel a tavaszi klasszikusokra illetőleg a Vuelta Espana három hetes körversenyére kívánok fókuszálni,” – zárta mondandóját Jürgen.

A 2014-ben 14 győzelmet szerző Andre Greipelt meglepte csapattársa döntése. A hír hallatán nem is igazán tudta, hogy mit mondjon.

„Ez már biztos? Nagyon sajnálom, hisz Jürgen egy fontos része a vonatomnak. Ő egy olyan versenyző, akire minden körülmény között számíthattam,” – nyilatkozta egy belga lapnak a „Gorilla”, aki tényleg semmit sem tudott a dologról.

„Ezek szerint akkor majd elkerüljük egymást a versenyszezonban. A szezon végén majd meglátjuk, hogy ez a húzás kifizetődik-e,” – tette hozzá Greipel.

Jürgen Roelandts 2008 óta a Lotto kerekese. Legnagyobb sikere a 2008-as országúti bajnoki címe illetőleg a 2012 Tour de l’Eurometropole megnyerése volt.   

Kép forrása: Photo Pin - a szabadon felhasználható és szerkeszthető képek gyűjteménye

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus
tuttobici
bikeexpress
samcycling
triumviragos
ekszermeglepetes