Hatan, akik még a szerződés aláírására várnak

Bőven akad kerékpáros, aki még nem jelentette be hivatalosan, hogy hol folytatja pályafutását a 2016-os szezonban. Mi kiválasztottunk, pár még kérdéses nevet a legjobbak közül.

Greg Van Avermaet (BMC)

Greg Van Avermaetnak sokat kellett várnia a 2008-as első Grand Tour győzelme után a másodikra, amit idén szerzett meg. Kvalitásai révén kétségtelenül az egynapos versenyek ásza, ahol állandó fenyegetést jelent a többi esélyesre.

A belga versenyző szerződése lejárt a BMC csapatnál, de minden bizonnyal marad az amerikai gárdánál, akik készek arra, hogy a továbbiakban is támogassák őt a klasszikusokon.

Annak ellenére, hogy még nem nyert nívós egynapost, mindig a győzelem közelében van. Volt már Top 10-es helyezése a Milánó-Sanremón, a Párizs-Roubaix-n, a Flandriai Körversenyen, az Amstel Gold Race-n és a Liege-Bastone-Liege-n is.

Ha nem hosszabbítana a BMC-vel, valószínűleg hamar akadnának kérői.

Daniel Oss (BMC)

2015 elején Daniel Oss tűnt a BMC következő nagy klasszikus menőjének, miután három kiemelt versenyen is kiválóan szerepelt, még csapattársát, a fentebb már említett Greg Van Avermaetet is maga mögé utasítva.

Tízedik lett az E3 Harelbekén, amit egy remek nyolcadik hely követett, két nappal később a Gent-Wevelgemen. Néhány hétre rá aztán a Flandriai Körön is az első tíz környékén zárt.

Megnyerte a hegyi trikót a Kaliforniai Körversenyen és tagja volt a BMC győztes csapatidőfutam vonatának a Dauphinén, a Tour de France-on és a világbajnokságon is.

Mindent egybevéve, egy kiváló egynapos, valamint tempómenő kerekesről beszélünk, aki szilárd tagja a nagy háromhetes körversenyek csapatainak is.

Ruben Plaza (Lampre-Merida)

Habár már 35 éves, Ruben Plaza idén két szakaszt is nyert nagy háromhetes körversenyen, ezzel megmutatva, hogy maradt még benne elég szufla az elkövetkezendő évekre.

Egy némileg meglepő szóló győzelmet aratott a Tour de France 16. etapján, utolérve, majd lehagyva a már szökésben lévő Peter Sagant a Col de Manse emelkedőjén.

Aztán, a Vuelta a Espana huszadik, igen hegyes szakaszán szökött el, és ért haza egy perccel a második helyezett előtt.

Carlos Betancur (Csapat nélkül)

Úgy tűnik, hogy Carlos Betancur egy nagy lépéssel közelebb került ahhoz, hogy aláírjon a Movistárhoz, miután nemrégiben szerződést bontottak vele az AG2R La Mondiale-nál.

A 2014-es Párizs-Nizza után a kolumbiai versenyző erősen lecsúszott. Előbb elfelejtett visszatérni hazájából, majd a tél folyamán újfent rengeteg felesleget szedett magára.

A tehetséges kerekes számos kiváló teljesítménnyel is fölhívta magára a figyelmet az idei Giro d’Italia során, ahol számos szökésnek volt a tagja. De a 25 éves kolumbiai nem versenyzett május 31-e óta, majd lassan már érthető okokból szerződést bontott vele a csapata, augusztus közepén.

Davide Formolo (Cannondale-Garmin)

Első két évében berobbant a World Tour mezőnybe a fiatal olasz siheder Davide Formolo. Idén nyert egy szakaszt az Olasz Körversenyen, és, hogy biztosan felhívja magára a figyelmet, második lett a fiatalok külön versenyében.

Kilencedik lett összetettben a Lengyel Körön, de a szezon végi albertai versenyen is bizonyította, hogy ígéretes kerékpárosról van szó. Tehát meglepetés lenne, ha nem karolná fel valaki a 22 éves olaszt.

Kanstantin Siutsou (Team Sky)

Egy igencsak tapasztalt kerékpáros vár még a szerződése aláírására, a belorusz Kanstantin Siutsou személyében, akivel nem hosszabbított a Sky.

Siutsou a maga idejében nyert szakaszt a Giro d’Italián, de napjainkban, már jobban ismert, mint állandó segítő.

2012-ben igazi gardedámja volt Sir Bradley Wigginsnek a Francia Körverseny során, de miután eltörte a lábát egy bukás következtében, kissé megfeledkeztek róla.

Képek forrása: Photo Pin - a szabadon felhasználható és szerkeszthető képek gyűjteménye

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus
tuttobici
bikeexpress
samcycling
triumviragos
ekszermeglepetes