Henderson: még én vagyok az egyik legjobb felvezető

Igaz, jövőre már negyven éves lesz Greg Henderson (Lotto-Soudal), mégsem lassult le, így jövőre is szerves részét képezi majd Andre Greipel felvezető vonatának.

Henderson, aki egy bukás miatt feladta az idei Tour de France-t, a szezon második felét az esés előtti kondíció visszanyerésével töltötte, majd nemrég újra aláírt Marc Sergeant csapatával, a Lotto-Soudallal. Kora ellenére, a veterán versenyző egyelőre nem gondolkozik a visszavonuláson.

„Az emberek sorra azt mondogatták, hogy „már kezdesz idős lenni ehhez, talán két évre már alá sem tudsz írni”, és ezt mind megértem. Azonban én nem így állok hozzá. Még mindig élvezem az edzést és a versenyzést. Illetve továbbra is jól tudom csinálni mindkettőt” - mondta Henderson, spanyolországi otthonában.

A viszonylag későn profivá lett Henderson a HealthNetnél, a T-Mobile-nál, a HighRoadnál és a Sky-nál szerzett tapasztalatát kamatoztatja évek óta a Lotto-Soudal színeiben. Hírnevét sprintjeivel szerezte meg, az utóbbi években pedig Andre Greipelt segítette győzelmekhez.

„A 40 éves koromban való versenyzésre mindig is egy mérföldkőként tekintettem. Tudom, hogy nem sok ember képes erre. Idén bebizonyítottam, hogy még mindig az egyik legjobb ember vagyok erre a szerepre, nem lassultam le, és a versenyzés iránti vágyam sem csökkent. Nagyon motivált vagyok, és amennyire én tudom, ezt a sportágat addig lehet űzni, amíg fejben ott tud lenni az ember.”

Henderson a szezonját a kanadai World Tour versenyekkel, majd két figyelemre méltó eredménnyel zárta Richmondban.

„Québec-ben és Montrealban két nagyon nehéz versenyt fejeztem be, de kiváló erőben éreztem magam és nagyon jól ment a csapatidőfutam vb is. A mezőnyversenyen Sagantól 30 másodpercre érkeztem. Ez egy rendkívül fontos időszak volt számomra, mivel sikerült visszanyernem csúcsformám, és megmutatni az embereknek, hogy még mindig milyen elszánt vagyok.”

Greipellel kapcsolatban elmondta: a mezőny egyik legtiszteletreméltóbb tagja.

„Olyan régóta ismerjük egymást, hogy már egy erős barátság alakult ki köztünk. Elmondhatok neki mindent a családdal kapcsolatban is akár. Az egyik legkedvesebb alak a mezőnyben - versenyen és versenyen kívül is. Önmagára lesz mérges, ha valami nem úgy alakul, nem pedig a csapattársaira. Ez hatalmas tiszteletet érdemel a mezőnyben.”

A jelenleg 39 éves Henderson, egy, egy évre szóló szerződéssel a zsebében, már nem biztos, hogy 2017-ben is a World Tourban versenyzik majd.

Kép forrása: Photo Pin - a szabadon felhasználható és szerkeszthető képek gyűjteménye

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus
tuttobici
bikeexpress
samcycling
triumviragos
ekszermeglepetes