Hushovd 2017-ben saját World Tour csapatot indítana

Az egykori világbajnok Thor Hushovd a 2017-es szezonban saját World Tour csapatot kíván indítani.

A tavalyi szezon végén visszavonuló egykori világbajnok Thor Hushovd egy hosszú útra lépett miután a fejébe vette, hogy 2017-re tető alá hozza az első norvég World Tour csapatot. Hushovd jelen pillanatban az Arctic Race of Norway kiemelt kategóriás viadalának nagyköveteként tevékenykedik, mindemellett pedig a kontinentális Sparebanken-Sor csapatának munkáját segíti.

Az elképzelései szerint a 2009-ben illetőleg 2010-ben mindössze két évig működő Cervelo Test Team struktúráját kívánja kiépíteni, azaz kevés, de annál megbízhatóbb emberrel együttdolgozva, egy szimpatikus, ütőképes gárdát akar létrehozni.

„Nagyon szerettem abban a Cervelóban versenyezni, kevesen voltunk, egyszerű emberek dolgoztak annál a sornál. Nem akarom azt a számos zavaró tényezőt, amely megannyi csapatnál fellelhető. Mindenki tudta mi a feladata, és azt szó nélkül végezte. Nem voltunk éppen a legerősebbek, de mindenki hajlandó volt a másikért dolgozni” – mondta Hushovd a északi kiemelt kategóriás viadal sajtótájékoztatóján.

„Nagyon jól tudom, hogy nem egyszerű tető alá hozni egy profi csapatot. Dolgozom rajta, optimista vagyok, derűlátóan tekintek a jövőbe” – folytatta.

Hushovd természetesen norvég szponzorokban gondolkodik, ami az ország gazdaságát elnézve korántsem kivitelezhetetlen feladat, ráadásul 2017-ben a norvégiai Bergen adhat otthont a kerékpáros világbajnokságnak, így a sportág fellendülése sem lehet kérdéses.

„Tisztában vagyok azzal, hogy nem egyszerű szponzorokat találni, azonban azt is tudom, hogy nem egy olyan norvég vállalat van, amely mindenféle probléma nélkül megengedhetné magának azt, hogy egy profi csapatot szponzoráljon” – vélekedett a lehetőségeiről az egykori kiváló kerékpáros.

Hushovd immáron majdnem egy éve szögre akasztotta a kerékpárját. Érdekes módon azonban mind a mai napig egy profi versenyző kinézetét kelti.

„Megkönnyebbültem, hogy a profi éveimet immáron a hátam mögött hagyhattam, ennek ellenére nem akarok elszakadni a sportágtól. Nagy terveim vannak a jövőt nézve, amelyek kiaknázásáért mindent hajlandó vagyok elkövetni” – zárta gondolatait Thor Hushovd.    

Képek forrása: Photo Pin - a szabadon felhasználható és szerkeszthető képek gyűjteménye

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus
tuttobici
bikeexpress
samcycling
triumviragos
ekszermeglepetes