Keisse: egy álom válna valóra, ha Wigginsszel lennék egy párban

A genti hatnapos hatszoros bajnoka elmondta, hogy nagyon szeretne Wigginsszel együtt versenyezni a hatnapos jövő évi kiadásán, ami várhatóan a brit utolsó versenye lesz.

Múlt vasárnap hatodszor győzedelmeskedett az Etixx-QuickStep belga versenyzője a nagy presztízsű hatnapos pályaversenyen, miután idei párjával, Michael Mørkøvval, az utolsó napon is állták a támadásokat.

Wiggins már utalt ezelőtt arra, hogy nem a riói olimpián vetne véget karrierjének. Úgy tervezi, még 2016 telén is indul pályaversenyeken, és elképzelhető, hogy ezek közül az utolsó a 76. genti hatnapos lesz.

A 2012-es Tour de France győztese először 1999-ben tűnt fel a híres versenyen, akkor Rob Hayles mellett. Ezután 2002-ben, 2003-ban és 2007-ben versenyzett itt, nemrég pedig úgy fogalmazott, hogy ha itt fejezné be karrierjét, az “egy keretet adna” pályafutásának.

Keisse, aki az esemény egyik legsikeresebb versenyzőjének számít, elmondta a Sporzának vasárnap, hogy nagyon szeretne Wigginsszel egy párban versenyezni, amennyiben ez lesz a brit hattyúdala.

“Egy álom válna valóra, ha Wigginsszel versenyezhetnék” - mondta Keisse. “Nagyon szeretnék egy párban lenni vele. Ha itt fejezi be karrierjét 2016-ban, rendkívül örülnék, ha velem együtt tenné ezt.”

A belga célzást tett arról is, hogy csapattársa, Tom Boonen is szeretne még egy hatnaposon versenyezni, mielőtt befejezi profi pályafutását. Azonban, mivel a genti Kuipke csak 166 méter hosszú, Keisse szerint Boonen inkább egy nagyobb pályán rendezett versenyen, például a rotterdami hatnaposon versenyezne.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus
tuttobici
bikeexpress
samcycling
triumviragos
ekszermeglepetes