Kőkemény időfutam a 2016-os Vueltán

Alicante régiójának turisztikai bizottsága bejelentette, hogy a 2016-os Vuelta a España egy fontos időfutamát rendezik majd a régióban. A részleteket még nem közölték, de valószínűleg északról indulva, déli irányba tartanak majd a versenyzők.

„A tartomány egy, az összetett szempontjából döntő időfutamot fog fogadni, ami Xabiából indul, és áthalad El Pole Nou de Benitatxell, Teulada-Moraira, Benissa és Calpe területein” - mondta a turisztikai bizottság elnöke, Eduardo Dolón.

A helyi tanácsokkal jövő héten egyeztetnek a Vuelta rendezői, kialakítva a végleges útvonalat. Azonban Benissa említése azt jelenti, hogy a pálya első része eltávolodik majd a parttól és csak utána tér vissza a turizmus szempontjából fontos Calpéba.

Tom Dumoulin (Giant-Alpecin) nyerte az idei körverseny fő időfutamát, de az utolsó hegyi szakaszokon nem bírta már az iramot, ezzel átadva a piros trikót Fabio Arunak (Astana).

„Az a célunk, hogy minél közelebb kerüljenek a nézők a versenyhez” - mondta Dolón.

Alicante gyakori szereplője a Vuelta a Españának, de a mezőny általában a Cumbre del Sol hegyi befutójáért érkezik - amit idén ugyancsak Dumoulin nyert meg. Emellett a csapatok szívesen járnak ide edzőtáborozni a téli időszakban, mivel komoly hegyeket és enyhébb hőmérsékleti értékeket találnak itt.

A Vuelta teljes útvonalát januárban prezentálják, de annyit már bejelentettek, hogy Galíciából fog indulni a verseny, valószínűleg egy csapatidőfutammal.

A 2016-os Vuelta augusztus 20-tól szeptember 11-ig tart majd.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus
tuttobici
bikeexpress
samcycling
triumviragos
ekszermeglepetes