Lefevere büszke, de többet szeretne 2016-ban

Az Etixx-Quick Step csapata 2015-ben is a legsikeresebb klubként végzett 54 győzelemmel, Patrick Lefevere mégis próbálja felrázni a gárdát a 2016-os évre, egy még sikeresebb hosszú távú jövő érdekében.

„Úgy gondolom, remek évet zártunk, talán tízzel több győzelmet szereztünk, mint a második helyezett csapat,” – mondta Lefevere.

Igaz, a World Tour rangsorban csak a negyedikként zárt az Etixx-QuickStep, Lefevere mégis azt állítja, hogy nem csak a győzelmek mennyiségében sikerült nagyot alkotniuk.

„Két klasszikus is szerepel a győzelmeink között: az Amstel Gold Race és a Párizs-Tours. Emellett a Párizs-Roubaix-n és a Flandriai Körön is másodikak lettünk. Három szakasz a Touron, viseltük a sárga trikót; szakaszgyőzelmek a Girón, Kaliforniában, San Luis-ban és a Brit Körön is. Nem hiszem, hogy panaszkodásra lenne okom” – folytatta.

Lefevere természetesen sajnálja a csapatban történt sérüléseket, hiszen nem jöttek a legjobbkor: Boonen a Tour előtt, Martin pedig a Touron esett. Cavendish viszonylag csendes idényéhez csak annyit tett hozzá, hogy csak arról feledkeznek meg az emberek, hogy a brit mégiscsak nyert 14 versenyt idén is.

A 60 éves belga szakvezető a legjobb csapatokat és versenyzőket menedzselte az utóbbi húsz évben. Egy olyan belga dinasztiát nevelt ki, ami sokáig uralta a klasszikusokat. Lefevere okos játékosnak számít az átigazolási piacon is, amikor nagyobb változást szeretne a csapatban. Körültekintéssel fektet be fiatal tehetségekbe, amikor azonban igazi lehetőséget lát, akkor sem  fél tárgyalni, amikor a csapata legjobb versenyzői nagyobb gázsi reményében más gárdához igazolnának.

Lefevere elárulta, hogy Cavendish könnyekben tört ki, miután Abu Dzabiban bejelentették, hogy a sprinter jövőre a Team Dimension Datánál fog versenyezni.

„Szomorú vagyok Mark elvesztését illetően, de ez üzlet” – magyarázta Lefevere. „Ez a büdzséről szól. Egyszerűen nem tudtunk úgy megegyezni, hogy az mindenkinek jó legyen.”

A belga reméli, hogy a Lampréből érkező Maximiliano Richeze, illetve a Tony Martin – Matteo Trentin – Iljo Keisse trió méltó felvezető vonatot tud alkotni majd a német Marcel Kittelnek. Emellett nagyon örül, hogy sikerült egy új szponzort találnia a csapatának.

„Nagyon büszke vagyok, hogy sikerült a Lidl-t megszereznünk, mint új szponzort. Ez egy nagyvállalat, és remélem, sikerül még jobban bevonni őket a kerékpársportba.”

Kép forrása: Photo Pin - a szabadon felhasználható és szerkeszthető képek gyűjteménye

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus
tuttobici
bikeexpress
samcycling
triumviragos
ekszermeglepetes