Lezárult a világbajnoki kvalifikációs időszak

A címvédő csapata, csak hat fővel indulhat Richmondban.

2015. szeptember 19. és 27. között az Egyesült Államok azon belül is a virginiai Richmond ad otthont az idei kerékpáros világbajnokságnak. A kvalifikáció köteles számokban a pontlistákat augusztus 15-én zárták.

A World Tour nemzetek rangsorának első tíz helyezettje kilenc fővel kvalifikált, így maximális létszámmal állhat rajthoz Spanyolország, Nagy-Britannia, Kolumbia, Olaszország, Franciaország, Belgium, Ausztrália, Hollandia, Németország és Csehország nemzeti csapata.

A címvédő Michal Kwiatkowski nemzete, Lengyelország kiszorult az első tízből, így ők csak az Europe Tour ranglistája alapján kvalifikáltak. Lengyelország, Szlovénia, Ukrajna, Oroszország, Dánia és Norvégia egyaránt hat emberrel indulhat az elit mezőnyversenyben, miközben Ausztria, Fehéroroszország, Portugália, Törökország, Litvánia, Észtország, Horvátország és Írország, három; míg Lettország, Azerbajdzsán, Görögország és Románia egyaránt egy-egy versenyzővel képviseltetheti magát.

A World Tour egyéni rangsora szerint Luxemburg, Svájc és Szlovákia szintén három fővel lehet jelen.

Az Afrika Tour tekintetében Algéria örülhet leginkább, hisz ők hat helyet szereztek meg, Marokkó és Dél-Afrika 3-3 fővel, Eritrea és Tunézia pedig egy-egy versenyzővel indul a vb leginkább várt eseményén.

Észak-Amerika tekintetében az Egyesült Államok, Kanada és Venezuela hat, Argentína és Brazília három, míg Chile, Costa Rica, Ecuador és Guatemala egy fővel kvalifikált.

Ázsiából Irán lehet ott hat versenyzővel, Kazahsztán, Japán és Dél-Korea pedig három-három kerékpárost indíthat el.  

Óceániából Új-Zéland három versenyzővel szerzett jogot a szereplésre.

Hazánknak ebben az esztendőben sajnos nem sikerült kivívnia az indulás jogát, a kvótaköteles elit férfi mezőnyverseny tekintetében.

Képek forrása: Photo Pin - a szabadon felhasználható és szerkeszthető képek gyűjteménye

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus
tuttobici
bikeexpress
samcycling
triumviragos
ekszermeglepetes