Magyarok a nagyvilágban: Hegyváry és Szőllősi

A magyar nép a Föld minden kontinensén jelen van. Jöjjön most két srác, akik ugyan már nem hazánkban látták meg a napvilágot, de nevük alapján nem tagadhatják meg gyökereiket.

Adrian Hegyvary – UnitedHealthcare

Hegyváry Adrián 1984-ben született Chicagóban.  Korai éveiről nem sokat tudni az azonban bizonyos, hogy 2006-ban már a pécsi Cornix színeiben tekert. Elsődlegesen mind a mai napig a pályán nyújt kiemelkedő teljesítményt, országúton azonban kiváló tempómenő képességének köszönhetően veszi hasznát az amerikai Pro-Kontinentás csapat.

Számos magyar pálya országos bajnoki címmel rendelkezik, elsősorban a 4000 méteres egyéni indításos valamint a 4000 méteres csapatüldöző-versenyben tűnt ki.

2006-ban magyar színekben részt vehetett az ausztriai Salzburgban rendezett Világbajnokságon az U23-as korosztály időfutam számában.

2007-ben visszatért az Egyesült Államokba, ahol a Hagens-Bermans csapatának színeiben versenyzett. 2010-ben került az akkor még kontinentális szinten szereplő UnitedHealthcare csapatába.

Abban az esztendőben az előkelő hatodik helyen zárta az Egyesült Államok időfutam bajnokságát. Egy évvel később a Pro-Kontinentális csapat is megtartotta, sőt mind a mai napig ott teker.

Az évek során olyan viadalokon állhatott rajthoz mint a San Luisi Körverseny, a Török Kör, a Volta ao Algarve vagy éppen a USA Pro Cycling Challange.  

Közben azért a pályaversenyzést sem hanyagolta el, aminek meg is lett az eredménye, hisz az idei szezonban a 4000 méteres csapatüldözéses versenyszám amerikai bajnoka lett.

Adrián a jövő évet is a UnitedHealthcare színeiben tölti.

James Szollosi – Data 3# Symantec

Jimmy Szollosi 1990-ben született az ausztráliai Brisbaneben. Édesapja Szőllősi József információink szerint Gyöngyösről költözött ki Ausztráliába valamikor a 70-es évek végén esetlegesen a 80-as évek elején.

Jimmy igazából a 2013-as évadban robbant be az ausztrál kerékpársport köztudatába, miután már januárban remek formában volt és a felnőtt bajnokság mezőnyversenyén sokáig a nap szökésében forgott. Később remek eredményeket ért el az NRS sorozat Murray Riveri Körversenyén valamint év végén a Tazmán Körön is. 2014-ben Belgium felé vette az irányt, ahol úgynevezett Kermis versenyeken szerepelt.

A jövő esztendőben már a kontinentális Data 3# Symantec csapatában fog versenyezni.    

Képek forrása: Photo Pin - a szabadon felhasználható és szerkeszthető képek gyűjteménye illetve Data 3# Symantec

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus
tuttobici
bikeexpress
samcycling
triumviragos
ekszermeglepetes