Napi eszpresszó: Chris Horner visszavonul?

Napi hírösszefoglalónk szereplői Chris Horner, Jan Valach, Lloyd Mondory, a Utahi Körverseny valamint a Caja Rural csapata

Chris Horner visszavonul?

A 2013-as Vuelta Espana győztese Chris Horner minden jel szerint az év végén visszavonul. A 2015-ös idényt az amerikai Airgas-Safeway csapatánál töltő 44 esztendős kerékpárosnak a kontinentális, azaz harmadosztályú sor, nem kínált újabb szerződést, gyenge teljesítménye valamint magas fizetési igényei okán. Horner menedzsere Baden Cooke így azt tanácsolta ügyfelének, hogy inkább vonuljon vissza.

Horner 1995-ben lett profi a Nutra Fig csapatánál, majd többek között megfordult a FDJ, a Mercury, a Saunier Duval, a Lotto, az Astana, a RadioSchack valamint a Lampre-Merida soraiban is.

 Jan Valach a Tinkoff csapatánál

Tovább erősödik a Tinkoff csapatának szlovák kontingense, miután a regnáló Európa-bajnok Erik Baska után, az egykori profi Jan Valach is csatlakozott a sorhoz, mint sportigazgató. Valach 2010-ben vonult vissza, azóta a szlovák nemzeti csapat mellett dolgozva, nagy szerepe volt Peter Sagan richmondban megszerzett világbajnoki címében is.

„Nagyon nagy elégtétel számomra, hogy egy ekkora lehetőséget kaptam. Minden erőmmel azon leszek, hogy segíthessem a csapatot. A visszavonulásom óta a Dukla kontinentális csapatánál illetve a nemzeti válogatott mellett tevékenykedtem. Nagyon boldog vagyok a lehetőség okán” – nyilatkozta Valach.

Lloyd Mondory négy éves eltiltást kapott

A francia Lloyd Mondory lett az első olyan kerékpáros, akire a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség immáron az új doppingellenes szabályzata alapján szabták ki a büntetést. Az AG2R La Mondiale egykori sprintere még február 17-én egy versenyen kívüli ellenőrzés során akadt fenn, szervezetében EPO-t találtak. A 33 esztendős Mondory négy éves eltiltást kapott.

A USA Pro Cycling Challange után gondba kerülhet a Utahi Körverseny is

A USA Pro Cycling Challange tulajdonosi problémáit követően a Utahi Körverseny körül is gondok adódtak miután Springdale városa visszalépett, mint rajtállomás, amely könnyedén felülírhatja a 2016-os verseny útvonalát, ráadásul plusz pénzügyi kiadásokat is eredményezhet.

„Úgy gondolom, hogy a városunkból való rajt egy naiv és realitásokat nélkülöző elképzelés volt” – mondta Bill Weyher a város részéről, amelynek testülete 3-2 arányban, egy soron kívüli gyűlés alkalmával leszavazta a lehetőséget. A problémát a város kicsinysége illetőleg a Zion Nemzeti Park ellenérdekei okozták. A versenyre előzetesen augusztus 1. és 8. között kerül sor.

A Caja Rural a Vuelta mellett a Giro részvételt tűzte ki céljául

Eugenio Goikoetxea csapatvezető megerősítette, hogy a Caja Rural csapata felvette a kapcsolatot a Giro d’Italia szervezőségével, mivel a pamplónai sor szeretne a Vuelta mellett az Olasz Körversenyen is ott lenni.

„Minden évben elküldjük a kérvényt a Giro szervezőinek, egy ilyen remek idényt követően azonban próbáljuk szorosabbra fűzni a szálakat, hisz ténylegesen is szeretnénk ott lenni a 2016-os Olasz Körversenyen” – nyilatkozta Goikoetxea. A csapat a minap véglegesítette húszfős keretét, amelyből fájó veszteség a Vuelta hegyi királya Omar Fraile valamint Amets Txurruka távozása. Az érkezők oldalán Alberto Gallego okozhat meglepetéseket.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus
tuttobici
bikeexpress
samcycling
triumviragos
ekszermeglepetes