Nehéz helyzetben a szerződés nélküli versenyzők

Szorul a hurok azok körül, akik még nem találtak csapatot maguknak a 2016-os szezonra. A versenyzők harcolnak a pozíciókért, ahogy a főbb csapatok egymás után zárják be kapuikat. Jónéhány versenyző nem kap majd szerződést, de páran sikerrel járnak az átigazolási időszak végéhez közeledve.

Sok más csapathoz hasonlóan a Lampe is meglehetősen aktív volt a piacon: Louis Meintjes (MTN-Qhubeka), Yukiya Arashiro (Europcar) és Matej Mohoric (Cannondale-Garmin) érkezett, míg Ruben Plaza (az Orica-GreenEdge-hez), Nelson Oliviera (Movistar), Maximiliano Richeze (Etixx-QuickStep) és Rafael Valls Ferri (Lotto-Soudal) távozott, csakhogy néhány változást említsünk. Filippo Pozzato helyzete még kérdéses.

Egy másik olasz, Rinaldo Nocentini helyzete is megoldatlan, hiszen nem újított az AG2R La Mondiale-lal. A francia csapat kerete azonban már végleges Jesse Sergent (Trek Factory Racing) és Cyril Gautier (Europcar) érkezésével.

A Team Colombia összeomlásával sok versenyző hoppon maradt. Eddig egyikük sem tudott World Tour csapathoz igazolni.

Az Androni-Giocattoli csapata a héten jelentette be, hogy leigazolták Roldofo Torres-t. A hegyimenő a Tour de San Luis-on másodikként végzett, illetve Frank Shleck mögött ugyancsak második lett a Vuelta 16. szakaszán.

A Cannondale-Garmin 11 új igazolással igazán frissen kezdheti meg a 2016-os szezont. Míg Ryder Hesjedal és Daniel Martin a Trek Factory Racinghez, illetve az Etixx-QuickStephez igazoltak el, Matti Breschel (Tinkoff-Saxo), Rigoberto Urán (Etixx-QuickStep), Pierre Rolland (Europcar), Lawson Craddock (Giant-Alpecin) és Simon Clarke (Orica-Greenedge) a legfontosabb érkezőik a következő évre. A kolumbiai Janier Acadevo egy szinttel lejjebb, a Jamis-ben folytatja.

A Movistar veteránja Pablo Lastras a héten jelentette be a visszavonulását, sérülésekre hivatkozva.

A Wanty-Groupe Gobert csapata, anyagi okokra hivatkozva, nem tartja meg Bjorn Leukemans-t, helyette a fiatal brit Mark McNally érkezett.

„Nehéz döntés volt” - mondta a csapat menedzsere, Jean-François Bourlart. „Bjorn 39 éves lesz 2016-ban és a fizetése komolyan rányomja a bélyegét a csapat költségvetésére. Lenyűgöző karrierje volt eleddig, a legutóbbi két évben a Wanty-Groupe Gobertnél is jól szerepelt, ahol négy győzelmet is szerzett. Emellett egy magasabb szintre segítette a csapatot.”

Olyan nagy nevek, mint Chris Sutton (Sky), Igor Anton (Movistar) és Gerard Ciolek (MTN-Qhubeka) még mindig a piacon keresgélnek, bár Ciolek nevét a Cult Energy-vel kötötték össze.

Míg elég álmosan indult az átigazolási időszak, szeptemberben felpörögtek az események: Mark Cavendish, Marcel Kittel, Michal Kwiatkowski, Mikel Landa és Richie Porte voltak a legfőbb nevek, akik más színekben versenyeznek majd 2016-ban.

Azok, akiknek még nincs szerződésük, idegesek lehetnek az elkövetkezendő pár hétben.

Kép forrása: Photo Pin - a szabadon felhasználható és szerkeszthető képek gyűjteménye

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus
tuttobici
bikeexpress
samcycling
triumviragos
ekszermeglepetes