Nem lesz duplázás: Froome feladta a Vueltát

Christopher Froome (Sky) reggeli, második orvosi kontrollja megállapította, hogy a Vuelta 11. szakaszán elszenvedett bukása következtében, eltörött egy kisebb csont a lábában.

Az idei Tour de France címvédője viszonylag szerencsétlenül bukott a 11. etap  elején, hisz még a neutrálzónában, alig két kilométer megtételét követően került földre. Habár a későbbiekben felzárkózott, végül több mint kilenc perces hátránnyal ért célba, így mondhatni, hogy az összetett reményei egy csapásra elszálltak. A szakaszt követően erős fájdalomra panaszkodott, így kivizsgálásra kórházba szállították.

Este még viszonylag pozitív hírek érkeztek, habár a reggeli MRI vizsgálat eredményétől sok függött, mivel az első körben csak röntgenfelvételek készültek. Sajnos az MRI vizsgálat eredménye kimutatta, hogy egy apróbb csont eltört a bal lábában, így a 12. szakasz rajvonalához már nem állt oda a brit kiválóság.

Később az egyik közösségi oldalon erősítette meg, hogy a lábközépcsont illetve a sarokcsont közötti úgynevezett sajkacsontja törött el.

„Nagyon sajnálom, hogy fel kellett adnom a viadalt. A sérülés, amit elszenvedtem már túl sok ahhoz, hogy folytassam a versenyt” – mondta csalódottan Froome.

„Egy fantasztikus csapattal vagyunk ott a Vueltán, nagyszerű a csapatszellem, remélem, hogy a fiúk a végsőkig kitartanak. Teljes szívemből fogok nekik szurkolni otthonról. Nagyon köszönöm a rajongóim bíztatását, ígérem, hogy hamarosan visszatérek” – tette hozzá.

Mint arra emlékezhetünk Chris Froome a 2014-es Tour de France-t is egy bukás következtében volt kénytelen feladni, amely számos szakértő fejében ébresztett gondolatokat. Egyesek már meg is kérdőjelezték a Sky versenyzőjének kerékpár-kezelési technikáját, amelyet az idei Francia Körverseny szeles hollandiai etapján szépen megcáfolt.

„Az adrenalin vitte előre Chris-t. Az esés után azonnal visszapattant a nyeregbe és már mondta is, hogy minden rendben, megy tovább. A célba érkezést követően azonban percről percre erősödött a fájdalma. Mindent megtett azért, hogy versenybe maradjon, azonban ez nem sikerült” – nyilatkozta Dario Cioni sportigazgató.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus
tuttobici
bikeexpress
samcycling
triumviragos
ekszermeglepetes