Nibai a Girót, Aru a Tourt célozza meg

Alexandr Vinokourov elmondása alapján Vincenzo Nibali a Giro d’Italián, míg Fabio Aru a Tour de France-on áll rajthoz 2016-ban. Vinokourov azt is elmondta, hogy a két olasz újfent két különböző versenyprogrammal fog rendelkezni a jövő évben.

Nibali említette már korábban, hogy szívesen visszatérne szülőföldje nagy körversenyére, 2013-as összetettbeli győzelme óta először. Az elmúlt két évben a Tourra helyezte a hangsúlyt, így a Giro háttérbe szorult. A 25 éves Aru eddig próbálgatta magát mind a Girón, mind a Vueltán, míg idén - az ötödik háromhetes körversenyén - győzedelmeskedett. A Vueltát nyerte meg 57 másodperccel Joaquim Rodríguez előtt.

A Vueltán mutatott teljesítménye után, a csapat újabb próbák elé akarja állítani a fiatal Arut, és látni szeretnék, mit tud a Touron.

 „Nibali és Aru mindenképpen különböző versenyprogramot kap” - mondta Vinokourov.  „Vincenzo vissza akar térni a Giróra. Aru 25 éves és rendkívüli módon fejlődött az elmúlt időszakban: két szezon alatt volt harmadik, ötödik, második és első a háromhetes körversenyein - még egy ilyen nincs a világon.”

„Két vagy három éven belül meg tudja nyerni a Tourt, és most azonnal próbára is szeretném tenni. Két csodás kapitányunk van, akik már sokszor győzedelmeskedtek, így megvan a joguk, hogy meglegyenek a saját céljaik.”

Nibali és Aru egy rövid ideig együtt versenyeztek a Vueltán, de Nibali kizárása gyorsan véget vetett a három hét, egy mezőnyben való eltöltésének. Az Astana 2016-os Tour-keretében azonban ismét mindketten megjelenhetnek, de Nibali leginkább az olimpiára való felkészülésnek használná a Tourt. A regnáló olimpiai bajnok, Vinokourov maga, eltökélt, hogy Nibali megfelelő felkészülésben részesülhessen Rió előtt.

„El kell döntenünk, hogy fog felkészülni az olimpiára, de az, hogy a programjában benne lesz a Touron való indulás, most még az sincs kizárva” - magyarázta Vinokourov. „Jó lenne Arut is látni az olimpián, de ez attól függ, hogy miként reagál a szervezete a Touron kapott terhelésre.”

„Vincenzo egy igazi kapitány, kiváló versenyző, de kiegyensúlyozottabbnak kell lennie” - mondta Vinokourov. „Fabio makacsabb Vincenzónál. Tavaly meglepett a harmadik helyével a Girón, aztán ahelyett, hogy szépen megnyugodott volna, azt mondta, hogy most hazamegy, és a Vueltára összpontosít, aztán nyert két szakaszt ott” – zárta gondolatait a csapatvezető. 

Kép forrása: Photo Pin - a szabadon felhasználható és szerkeszthető képek gyűjteménye

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus
tuttobici
bikeexpress
samcycling
triumviragos
ekszermeglepetes