Nibali: A mai nap épp olyan mint a tegnapi

Vincenzo Nibali továbbra is egy World Tour csapat kapitányaként várhatja a 2015-ös szezont.

Habár először nem akart interjút adni végül a spanyol Biciciclismo csak rávette a 2014-es Tour de France győztesét Vincenzo Nibalit arra, hogy mondja el véleményét azt követően, hogy csapata az Astana megkapta a World Tour licencet.

„Számomra a mai nap épp olyan mint a tegnapi. Profi sportoló vagyok, így teljes erőmmel a feladatomra koncentrálok,” – kezdte mondandóját.

„Csak ismételni tudom Önmagam. Az, hogy a World Tour csapatot illetőleg a kontinentális sort egy lapon említik az egy hatalmas hiba. Két pozitív doppingeset volt az Astana csapatánál, nem több. A másik sornak más a vezetősége, más elven működik.”

Ezt követően egy érdekes hasonlattal állt elő.

„Szicíliában is ott a maffia ez mégsem jelenti azt, hogy minden olasz gengszter. A kerékpársportnak minden körülmény között átláthatónak kell lennie. Nem hiszem, hogy a mi csapatunk rosszabb lenne bármely másiknál. Az emberek nem beszélnek. Az, hogy van egy-két ügyefogyott az még nem jelenti azt, hogy a többiek is ugyanolyanok,” – vélekedett a doppingproblémákról a „Cápa”.

„Valamilyen szinten még örülök is ennek a dolognak, hisz így a csapatunkban még komolyabb ellenőrzések lesznek, ami által még tisztábbá válhatunk mi is illetőleg maga a sportág is.”

Vincenzo Nibali mindenféleképpen szerette volna azt tudatni, hogy soha semmilyen kapcsolata nem volt a hírhedt doppingoktorral Dr. Michele Ferrarival.

„Soha nem találkoztam Dr. Michele Ferrarival. A pletykák teljesen alaptalanok. Mindannyian tisztában vagyunk azzal, hogy mi történik velünk, ha csak találkoznánk vele,” – tette hozzá a mondandójához.

„Sohasem szeretnék csalódást okozni senkinek sem, legfőképpen nem a családomnak. Nyugodt vagyok. Teljes erőbedobással dolgozom. Volt már rajtam ennél nagyobb nyomás is például a Giron,” – zárta gondolatait Nibali.

Az Astana tehát 2015-ben is  World Tour mezőnyben…     

Kép forrása: Photo Pin - a szabadon felhasználható és szerkeszthető képek gyűjteménye

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus
tuttobici
bikeexpress
samcycling
triumviragos
ekszermeglepetes