Nibali a Tourral készülhet az olimpiára

Vincenzo Nibali már korábban is elmondta, hogy a Giro d’Italiára fog összpontosítani 2016-ban, azonban a Tour de France-on is szeretne versenyezni. Utóbbi egy létfontosságú elem lehet riói felkészülésében.

Nibali várhatóan még ezen a héten véglegesíti jövő évi versenynaptárát, az Astana toszkán edzőtáborában, még mielőtt a spanyolországi Calpéba utaznak első hosszabb összetartásukra. Októberben úgy tűnt, Nibali kész lemondani a Tourról, és Fabio Arut sürgette, hogy debütáljon a Francia Körön. Azonban a szicíliai megerősítette a Gazzetta dello Sport lapjának, hogy már gondolkozik az induláson, miután ráébredt, hogy szüksége van a júliusi versenynapokra, ha fel akarja venni a harcot Chris Froome-mal, Alejandro Valverdével és más nagynevű versenyzőkkel Rióban.

„Ahhoz, hogy formában légy, versenyezned kell a Touron” – mondta Nibali. „Tanulmányozzuk a dolgokat edzőmmel Paolo Slongóval. Igen különös program lenne, talán még egy kicsit túl sűrű is. De, hogy érkezhetnék felkészülten Rióba, ha nem versenyzem a Touron? Az Osztrák Körverseny és a Lengyel Körverseny kettőse jelenthet még egy alternatívát, bár ezeknek nincs olyan ritmusuk, mint a Tournak. Két egyhetes verseny, amiket csak egy nap választ el.”

A 2016-os versenynaptár

Nibali a San Luisi Körversenyen kezdi majd szezonját Argentínában, majd várhatóan a kanári-szigeteki Mount Teidén fog edzeni, versenyblokkokkal sűrítve programját. Valószínű, hogy versenyzik majd az Ománi Körön, a Strade Bianchén, a Tirreno-Adriaticón és a Milánó-Sanremón. Ezek után áprilisban a Giro del Trentinón vesz részt, majd a Liége-Bastogne-Liége egynaposa előzi meg a Giro d’Italia hollandiai rajtját. Ez a program 28 versenynapot adna az olasznak a Giro előtt.

Nibali nyugodtnak és motiváltnak tűnt, miután családjával töltötte pihenőjét Szicíliában. Fakó bőre nagy kontrasztban állt Aru sötét, napbarnított színével, amit egy hónap napozás alatt szerzett.

„Nyugodtabb vagyok idén. Tavaly az Astana licence ügy miatt elég nyugtalan voltam. Mindenki arról kérdezgetett, mintha én tudtam volna bármit is” – mondta Nibali. „Miután kizártak a Vueltáról, megváltoztam. Még mindig úgy gondolom, hogy nem voltam bűnös, de számos dolgot tanultam az esetből” – zárta gondolatait a szicíliai kerékpáros.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus
tuttobici
bikeexpress
samcycling
triumviragos
ekszermeglepetes