Nibali élesen utasítja vissza a kritikákat

A szicíliai kiválóság bízik benne, hogy hamarosan újra versenyezhet.

Mint ismeretes Vincenzo Nibalit a Vuelta Espana második szakaszát követően zárták ki a versenyből, miután egy bukást követően az Astana egyik csapatautója felhúzta a főmezőny közelébe.  A 2014-es Tour de France győztese visszautasítja a kritikákat, amelyek személy szerint őt illetőleg csapatát érintik.

„Nem szeretem, ha úgy kezelnek, mint egy szörnyeteget, mivel nem vagyok az. Rengeteg csúnya dolgot beszélnek rólam. Az interneten még olyat is olvastam, hogy amit tettem az a kerékpársportban a valaha látott legalattomosabb dolog volt, sőt már a firenzei világbajnokságon is hasonlóképpen csaltam” fakadt ki Vincenzo a La Gazetta dello Sport hasábjain.

„Úgy beszélnek rólam, mint valami gyilkosról. Hibáztam, de ez minden. Többet nem is akarok erről a dologról mondani” – folytatta.

„Szerencsére rengeteg barátom van a mezőnyben, akik támogatnak engem. Persze néhányan ellenem fordultak azt követően, hogy az Astana csapatához szerződtem. Valahogy úgy érzem, hogy a csapatom még most sem kapja meg a kellő megbecsülést. Valószínűleg nem a verseny ellenőre döntött úgy ahogy. Kizártnak tartom, hogy a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség részéről nem érkezett utasítás” – mondta Nibali egyre komolyabb vizekre evezve.

Nibali az esetet követően hazautazott Luganóba, ahol inkább egy családi fagylaltozás mellett döntött a Vuelta negyedik etapjának kárára. Reméli, hogy hamarosan újra versenyezhet, az idény hátralevő részének versenyprogramját még a héten nyilvánosságra hozhatják.

„Nem tudom, hogy mikor versenyezhetek újra, de az sem kizárt, hogy a hétvégén a Plouay-i versenyen már ott lehetek.  Boldog vagyok, jól érzem magam az Astana csapatánál, így az átigazolásomra szóló spekulációkat sem igazán értem” – zárta gondolatait Nibali.

Persze az adott esetben nem csak Nibali hibázott, hisz Alexandre Shefer a csapat sportigazgatóját is felfüggesztették két napra a versenytől.

A történteket szinte mindenki ismeri, a konzekvenciákat ennek megfelelően vonja is le magában, habár a sajtó bizonyos része, már egyfajta összeesküvés elmélet szövésébe kezdett, miszerint az UCI nem is várt másra, minthogy a kazah csapat hibázzon. A magas labda lecsapása, mindenesetre megvolt.   

Képek forrása: Photo Pin - a szabadon felhasználható és szerkeszthető képek gyűjteménye

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus
tuttobici
bikeexpress
samcycling
triumviragos
ekszermeglepetes