Riis megpróbálta visszavásárolni a Tinkoff csapatát

Majdnem két évvel azután, hogy eladta Oleg Tinkovnak a Saxo csapatát, illetve hét hónappal azt követően, hogy az orosz milliárdos kiakadt rá, majd kirúgta, Bjarne Riis hivatalosan bejelentette, hogy vissza szeretné vásárolni a csapatot.

A dán Ekstra Bladet “megbízható forrásai” szerint Riis már leült tárgyalni Tinkovval.

A magas minőségű sörök főzéséből, majd a sörfőzde eladásából meggazdagodó orosz, 2013 decemberében vette át a csapat irányítását, miután a becslések szerint mintegy hat millió Eurót fizetett érte Riisnek. A dán szakembert menedzserként tartotta meg Tinkov, évi körülbelül egy millió Euróért.

Riis kénytelen volt eladni a csapatot, miután nem tudott új szponzorokat találni.

Az Ekstra Bladet Tinkov jobbkezével, a jelenlegi csapatvezetővel, Stefano Feltrinnel lépett kapcsolata, aki nem tagadta a történetet.

“Amennyire én tudom, egyelőre nem érkezett visszavonhatatlan ajánlat” - mondta Stefano Feltrin csapatvezető.

Igazán váratlan fordulat lenne, ha Tinkov eladná Riisnek a csapatot. Az orosz idén egyik első, Tirreno-Adriatico utáni kiakadása abba torkollott, hogy előbb felfüggesztette, majd később kirúgta Riist.

Akkortájt a csapat kiadott egy olyan közleményt, miszerint a menedzsment és Riis “közösen egyeztek meg abban, hogy azonnali hatállyal felfüggesztenek mindenféle munkát”.

A bizalmassági egyezség ellenére, a közösségi médiában való megnyilvánulásairól hírhedt, Tinkov jó pár csípős kommentet tett Riist illetően.

Riis eltávolítása után a csapat hullámzó teljesítménnyel teljesítette a szezont. Alberto Contador megnyerte a Giro d’Italiát, de a Tour de France-on alulmaradt vetélytársaival szemben, és „csak” ötödikként végzett. Peter Sagan nem tudta teljesíteni Tinkov elvárásait, ami “egy vagy két” klasszikus megnyerése lett volna. Ezt követően Tinkov úgy fogalmazott, hogy “csökkentené Sagan fizetését, ha lehetősége lenne rá”, de aztán jött a szlovák elsöprő sikere a világbajnokságon.

Az még a jövő zenéje, hogy Tinkov megfontolja-e a csapat eladását. Mindenesetre a bankja mostanában nem teljesít valami fényesen, ám a legfrissebb információk szerint esze ágában sincs megválni a klubtól..

Azonban ha Riis vissza is szerzi a gárdát, ugyanazokkal a problémákkal kell majd szembenéznie, mint azelőtt: olyan szponzorokat kell biztosítania, akik egy, a sztár versenyzőket felvonultató csapat büdzséjét biztosítani tudják.

A Tinkoff-Saxo ügytől függetlenül, elképzelhető, hogy Riis visszatér a kerékpársportba. Az Ekstra Bladet azt állítja, hogy már más csapatot is próbált megvásárolni, habár pontosabbat nem tudni. Ezen túl tárgyalt már World Tour versenyzőkkel is, azt illetően, hogy versenyeznének-e az ő csapatában a következő szezonban.

További részletek a jövő hét közepén várhatóak.

Kép forrása: Photo Pin - a szabadon felhasználható és szerkeszthető képek gyűjteménye

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus
tuttobici
bikeexpress
samcycling
triumviragos
ekszermeglepetes