Újabb botrány a Katusha csapatánál

Luca Paolini és Giampaolo Caruso doppingeseteit követően újabb botrány az orosz Katusha csapatánál. Ezúttal Egor Silin és Yuriy Trofimov kettőse az érintett.

Az orosz Katusha csapatának problémái, úgy tűnik nem oldódnak meg, ugyanis a Vuelta Espana rajtja előtti napon, is újabb botrány bontakozott ki, melynek nyomán Egor Silint hazaküldték a Spanyol Körversenyről.

Egor Silin a múlt hét végén Brazíliában állt rajthoz a 2016-os riói olimpia hivatals tesztversenyén az Aquece Rio viadalán, ahol remek versenyzéssel végül az ötödik helyen zárt. A repülőtéren azonban erősen ittas állapotban jelent meg csapattársához, a szintén a Katusha gárdájában tekerő Yuriy Trofimovhoz hasonlóan.

Az orosz csapattól senki sem volt hajlandó nyilatkozni az ügyben, azt azonban megerősítették, hogy sportszerűtlen viselkedés miatt szabták ki ezt a büntetést a kerékpárosukra.

Trofimov eredetileg sem volt nevezve a Spanyol Körversenyre, azonban Silin a doppinggal megbukó Giampaolo Carusohoz hasonlóan kikerült a keretből. Helyüket a portugál Tiago Machado valamint a lett Gatis Smukulis vették át.

Mint ismeretes Luca Paolini kokainnal akadt fenn az idei Tour de France hetedik szakaszát követően, míg Caruso egy 2012-es mintáját vizsgálták újra, amelyben EPO nyomaira bukkantak.

Az orosz csapat első számú embere a Vuleta Espana során Joaquim Rodriguez lesz, aki eddigi hét szereplése alkalmával, hat ízben is az összetett első tíz helyezettje között zárt.

A Katusha végleges kerete: Joaquim Rodriguez (spanyol), Vladimi Isaychev (orosz), Pavel Kochetkov (orosz), Alberto Losada (spanyol), Tiago Machado (portugál), Daniel Moreno (spanyol), Gatis Smukulis (lett), Angel Vicioso (spanyol) és Eduard Vorganov (orosz).

Képek forrása: Photo Pin - a szabadon felhasználható és szerkeszthető képek gyűjteménye

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus
tuttobici
bikeexpress
samcycling
triumviragos
ekszermeglepetes