Valverde révén a Movistar újra a World Tour rangsor élén

A spanyol csapat mindössze 13 ponttal előzte meg a Katusha csapatát, amellyel immáron zsinórban harmadik alkalommal végeztek a World Tour ranglista élén.

Alejandro Valverde ugyan lemaradt a dobogóról a hétvégi Lombard Körverseny egynaposán, de a negyedik hely is elegendő volt ahhoz, hogy biztosítsa csapata számára a World Tour rangsor első helyét, zsinórban immáron harmadik éve.

Valverde már a verseny előtt bebetonozta az egyéni győzelmét, így másodszor tudott duplázni. A spanyol esélyesként állt rajthoz a versenyen, de képtelen volt kontrollálni a végső támadásokat. Kénytelen volt a végén a negyedik helyért csatázni, de végül ez is elégnek bizonyult a Movistar számára, egy szűk 13 pontos győzelem kiharcolására a Katusha előtt, még úgy is, hogy Daniel Moreno a második helyen ért célba.

„Ez egy elég hosszú és intenzív szezon volt, mindent bele kellett adnunk, még egy utolsó erőfeszítés erejéig, hogy megkoronázzuk ezt a nagyszerű évet” - mondta a Movistar csapatvezetője Eusebio Unzué. „Minden helyzetben figyelmesek voltunk, hogy egy támadás se érjen minket meglepetésként.” 

„A Ghisallo után az Astana irányítása szerint történtek az események; sokat dolgoztak elől, hogy megnyerhessék a versenyt, majd a végéhez közeledve Daniel Moreno tűnt a legerősebbnek, aki veszélyeztette a csapatunk összetettbeli győzelmét.”

A második helyet az orosz Katusha csapata szerezte meg. A Katusha pár héttel ezelőtt már vezette a tabellát, de a Movistar visszavette az első helyet. Az utolsó World Tour versenyre minimális előnnyel érkeztek a Katushával szemben. Utóbbi komoly csapást mért saját esélyeire, amikor Joaquim Rodriguez a verseny előtti napon, edzésen közben nekicsapódott egy útjelző táblának, kihúzva így a nevét a rajtlistáról.

Daniel Moreno jó formában volt, és úgy tűnt, hogy ő hozhatja a Katusha számára a sikert. Azonban Valverde nem adta föl, így pedig bebiztosította csapata számára a győzelmet.

Képek forrása: Photo Pin - a szabadon felhasználható és szerkeszthető képek gyűjteménye

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus
tuttobici
bikeexpress
samcycling
triumviragos
ekszermeglepetes