Katalán Kör: Valverde immáron másodszor

Alejandro Valverde (Movistar) nyerte a Katalán Körverseny mai 5. szakaszát, miközben összetettben Richie Porte (Sky) vette át a vezetést.

Alp és Valls között egy előzetesen viszonylag könnyűnek titulált 195 kilométeres etappal folytatódott a Katalán Körverseny.

Lényegében egy kategorizálatlan valamint egy második kategóriás emelkedőt leszámítva a mai napon végig lejtmenetben tekert a mezőny.

A rajtot követően viszonylag hamar kialakult a napot meghatározó elmenés, amelybe név szerint Calvin Watson (Trek Factory Racing), Jan Polanc (Lampre-Merida) és Yoann Bagot (Cofidis) hármasa keveredett bele.

Az elmenés legnagyobb előnye úgy öt perc körül mozgott azonban a mezőny nem igazán engedte ennél messzebb őket.

Mintegy 40 kilométerrel a vége előtt utolérték a triumvirátust, így a Belltall valamint az Alt de Lilla emelkedőinek már együtt kezdett neki a karaván.

Természetesen annak rendje és módja szerint a főmezőny azonnal darabjaira hullott, ám ami ennél is fontosabb volt, hogy az összetett éllovasa Bart De Clercq (Lotto-Soudal) is megadta magát.

Lényegében az utolsó kaptatóról lejőve a hét muskétás, azaz az összetettben érdekelt nagyok tekertek az élen.

Három kilométerrel a vége előtt Alejandro Valverde (Movistar) indult meg akit már nem is tudtak utolérni, így a spanyol immáron a második etapját nyerte megelőzve Rigoberto Uran (Etixx-Quick Step) valamint Paolo Tiralongo (Astana) kettősét.

Összetettben Richie Porte (Sky) vette át a vezetést, előnye azonban mindössze 5 másodperc Domenico Pozzovo (AG2R La Mondiale) ellenében.

Holnap Cervera és Port Aventura között egy a maihoz hasonló szakasszal folytatódik a viadal. A táv 194 kilométer.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus
tuttobici
bikeexpress
samcycling
triumviragos
ekszermeglepetes