Lengyel Kör: lengyel 1-2, Bodnar győzelmével

Egy kiváló egész napos szökést követően Maciej Bodnar (Tinkoff-Saxo) nyerte az idei Lengyel Körverseny negyedik szakaszát. Összetettben honfitársa, Kamil Zielinski (lengyel válogatott) vette át a vezetést. 

Jaworzno és Nowy Sacz között egy 220 kilométeres szakasszal folyatódott a 72. Lengyel Körverseny. A kerekesekre a penzum során egy 2., valamint két 1. kategóriás emelkedő várt, mely a záró, mintegy 35 sík kilométert alapjából meghatározni kívántatott. Végül - amint azt a verseny történetében megszokhattuk - teljesen más forgatókönyv zajlott, mint amilyet előzetesen várni lehetett.

A rajtot követően hárman léptek el, a két lengyelt - Kamil Zielinskit (lengyel válogatott) és Maciej Bodnart (Tinkoff-Saxo) - Gatis Smukulis (Katyusa) fogta közre. Hamar felépítettek egy mintegy 11 és fél perces előnyt, miközben a közbenső hajrákat a hazai duó igazságosan elosztotta egymás között.

A mezőnyben a Team Sky és a Lampre-Merida diktálta a tempót, amely az emelkedőkhöz érve a kaptatókat kevésbé kedvelő sprinterek leszakadásához vezetett: többek között Niccolo Bonifazio (Lampre-Merida) és a sárga trikós Marcel Kittel is megúszott. A Giant-Alpecin németjét hiába próbálták gőzerővel újra a főmezőnyben vizitálni csapattársai, végül minden mai álmáról le kellett mondania.

Elöl ellenben a rákezdő esőben szépen-lassan komolyan elkezdhettek gondolkozni a hazaérésben, hisz az utolsó 20 kilométerre bő három minutumos fórral fordultak - az Orica-GreenEDGE hatalmas munkája hiába festett nagyszerűen a Nowy Sacz-i körpályára beérve, a trió remekül dolgozott össze.

Az öt kilométert jelző kapuhoz érve aztán nagyjából realizálódott, hogy ez az elmenés napja, hisz az Oricával összedolgozó Lampre, Astana, IAM hármas képtelen volt a valódi utolérés reményét szolgáltatni a gyorslábúaknak. Az élen tehát jószerrel folyhatott a harc a győzelemért, ezzel együtt a sárgáért. 

Végül Bodnar bizonyult a legerősebbnek, aki könnyedén hajrázta le Zielisnkit - Smukulis nem tudta megakadályozni az egyértelmű lengyel fölényt. A mezőnyből Caleb Ewan (Orica-GreenEDGE) haladt át elsőként a célvonalon, húsz szekundummal Bodnarék mögött. 

Az összetettben Zielisnki vette át a vezetést, előnye három másodperc a mai szakaszgyőztessel szemben. Holnap újra könnyedén változhat a helyzet, Nowy Sacz és Zakopane között 223 kilométer és nyolc emelkedő a felhozatal. 

A kép forrása: közösségi média

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus
tuttobici
bikeexpress
samcycling
triumviragos
ekszermeglepetes