Kora esti kapucsínó 2014-04-20 (20:45)

Esti hírösszefoglalónk szereplői: Philippe Gilbert, Simon Gerrans, Michal Kwiatkowski, Joaquim Rodriguez, a Trek Factory, a Tour du Loir et Cher, a GP of Adygeya, valamint az Amstel videón.

Gilbert: három! Komoly erődemonstrációt tartott ma az Amstel Gold Race-en Philippe Gilbert. A BMC belga klasszisa ugyanúgy nyerte a versenyt, mint a 2012-es világbajnokságot: a Caubergen, a legjobb pillanatban indított, és onnan már nem volt visszaút a többiek számára. "Különösen érzelmes győzelem számomra a mai. A feleségem és a kisgyerekeim először voltak itt, szóval ez egy olyasvalami, amit talán sosem felejtenek el. Erről álmodtam. A csapattársaim zseniálisan dolgoztak a Cauberget megelőzően, kiváló helyzetbe hoztak. Tervben volt Sammy támadása, nem lepett meg. Mindössze a legjobb pillanatra kellett várnom, s akkor támadtam, amikor a többieknek a legjobban fájt. Nagyszerű élmény volt" - nyilatkozta a harmadik Amstel-elsőségét ünneplő Gilbert.

Gerrans elégedett a dobogóval. Nagyszerűen szerepelt a délután folyamán Simon Gerrans. Az Orica-GreenEDGE ausztrál bajnoka a Caubergen - Gilbert-en kívül - könnyedén tartotta a lépést riválisaival, s végül egy nehéz sprintet követően elcsípte a dobogó legalsó fokát. "Elégedett vagyok az eredménnyel, különösen, hogy sikerült teljesíteni, sőt, felülmúlni a célkitűzést. Remekül ment a csapat, Pieter ott volt a szökésben, Alba reagált a támadásokra, továbbá Simon és Daryl nagyszerűen hozott, így sok energiát tudtam őrizni a végére. A Caubergen full gázzal mentem, támadásomat Gilbert-é követte, aki aztán lehagyott, Valverdével együtt. Utóbbivel tartottam a lépést, majd együtt mentünk a belga után, nem sok sikerrel. Mindent megtettem, ami tőlem tellett" - fogalmazott "Gerro".

Kwiatkowski: "Lehetetlen volt megállítani Gilbert-t." Sokat vártunk Michal Kwiatkowskitól az Amstel Gold Race-en, ennek megfelelően a fiatal lengyel nem is okozott csalódást: kiválóan tekert a Caubergen, s végül ötödik lett. Az Omega Pharma-Quick Step kerekese elégedett a teljesítménnyel. "Jól éreztem magam a viadal során, megkaptam a támogatást a csapattársaimtól, Golas nagyszerűen vezetett fel a Cauberg előtt. Előbb megpróbáltam reagálni Sanchez támadására, aztán indított Gerrans és Gilbert. Utóbbi nagyszerűen ismeri a Cauberget, így hiába próbáltunk meg mindent, lehetetlen volt őt utolérni. Alejandro nem segített be a munkába, ha beáll egy kicsit vezetni, talán nem lép el Vanendert. Talán korán indítottam, de elégedett vagyok, úgy érzem, kiadtam magamból mindent" - mondta.

Rodriguez: nincs törés. Igen szerencsétlenül kezdődött az ardenneki trió Joaquim Rodriguez számára. A Katyusa favoritja 90 kilométer után bukott, mellkasi fájdalmakra panaszkodva pedig feladta a viadalt. A körülményekről és a taktikaváltásról José Azevedo csapatvezető számolt be. "Jól indítottuk a versengést, a BMC-vel együtt kontrolláltuk a történéseket, aztán Joaquim elesett. Nagyon odaverte magát, nem kapott levegőt. Szerencsére nem tört el semmije, ellenben bordafájdalmai, zúzódásai vannak. Ezt követően Dani Morenóért dolgoztunk, miközben Kolobnev és Caruso is támadt. Kiválóan ment a csapat, sajnos Dani a végén nem tudta tartani a lépést Gilbert-rel, kilencedik lett. Elfogadjuk az eredményt, aztán meglátjuk, hogyan dönt Joaquim a továbbiakról, képes lesz-e alakítani valamit a Fleche Wallone-on és a Liége-Bastogne-Liége-en" - fogalmazott a US Postal egykori kiválósága. 

A Trek újabb balszerencséje. Újabb balszerencsés viadalon van túl a Trek Factory csapata. A feketemezes amerikaiak egészséges önbizalommal érkeztek Valkenburgba, ehhez képest ketten - Andy Schleck és Haimar Zubeldia - esés következtében a kísérőautóban "végezte", míg Frank Schlecknek nem sikerült a legjobban a Cauberg, végül a 24. helyen zárt. "Nicki Sorensennel együtt kerültünk földre, 25 km/h-s sebességnél. Megpróbáltam elkerülni a bukást, de nem tudtam, ráadásul egy fába beleütöttem a térdem. Folytatni akartam, de a fájdalom nem engedte. Bosszús vagyok, mert keményen készültem, ráadásul a kisfiam, Teo is itt volt. Meg kell várnom a diagnózist, de remélem, ott lehetek szerdán és jövő vasárnap" - nyilatkozta Andy.

Dán és brit öröm a Loir et Cheren. Rasmus Guldhammer (Team Trefor-Blue Water) nyerte az 55. Tour du Loir et Cher utolsó szakaszát. A 97,5 kilométeres blois-i penzum végén mezőnyhajrá döntött, a második Tijmen Eising (Metec-TKH Continental), míg a harmadik Carlos Barbero (Euskadi) lett. Az összetettben semmi sem változott, Graham Briggs (Rapha Condor JLT) megőrizte előnyét Rasmus Myginddel (Team Trefor-Blue Water) és Troels Vintherrel (Cult Energy) szemben, így megnyerte a versenyt. 

Hazai dupla Oroszföldön. A változatosság kedvéért mezőnyhajrá döntött a GP of Adygeya záró, maykopi etapjáról is, ahol újabb hazai siker született, ezúttal Igor Boev (RusVelo) révén, aki mögött Vitaliy Buts (Kolss) és Sergey Nikolaev (Itera-Katyusa) állhatott még dobogóra. Természetesen az összetettet is egy orosz kerekes nyerte: Ilnur Zakarin mögött ráadásul két RusVelós csapattársa, Sergey Lagutin és Sergey Firsanov végzett a második, illetve harmadik pozícióban.

Az Amstel videón. Végezetül pedig az Amstel Gold Race utolsó kilométerei videón:

A kép forrása: közösségi média

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus
tuttobici
bikeexpress
samcycling
triumviragos
ekszermeglepetes