Napi eszpresszó 2015. augusztus 1. (10:00)

Napi hírösszefoglalónk szereplői Taylor Phinney, az Astana csapata, Fernando Gaviria, Julius Jayde, Nacer Bouhanni valamint Delio Fernandez.

Taylor Phinney a Utahi Körversenyen tér vissza

Augusztus 3. és 8. között kerül megrendezésre a Utahi Körverseny, amelyen hosszú kihagyást követően visszatér Taylor Phinney. Mint arra emlékezhetünk a BMC kerékpárosa két helyen is eltörte a sípcsontját a 2014 májusában megrendezendő amerikai bajnokságon. Rehabilitációja igencsak elhúzódott, így közel 15 hónapnyi nélkülözést követően versenyezhet újra.

„Boldogan jelentem be, hogy a hétfőn kezdődő Utahi Körversenyen térek vissza. Köszönöm mindenki segítségét és támogatását az elmúlt koránt sem egyszerű időszakban,” – nyilatkozta boldogan Phinney. A versenyen, a Baszk Körversenyen megsérült csapattársa Peter Stetina is újra nyeregbe pattan.

Bombaerős sorral indulhat a Vueltán az Astana

Jelen állás szerint Fabio Aru és Mikel Landa mellett Vincenzo Nibali is ott lesz az év harmadik három hetes körversenyén a Vuelta Espanán. Az augusztus 22-én Puerto Banusban kezdődő viadal előzetesen nagyon komoly neveket vonultat majd fel. Christopher Froome, Aljandro Valverde, Tejay Van Garderen és Joaquim Rodriguez már korábban bejelentette indulási szándékát, ellenben Nairo Quintana még nem döntött.  

Fernando Gaviria, Cavendish oldalán debütál

Vasárnap kerül megrendezésre a brit Prudential Ride London Classic kiemelt kategóriás egynaposa, melynek során bemutatkozik az Etixx-Quick Step csapatának színeiben a kolumbiai Fernando Gaviria. Augusztus 1-től lehet ugyanis gyakornokokat, úgynevezett trainee versenyzőket alkalmaznia a csapatoknak, amelyet a legtöbb gárda ki is használ. Gaviria ezt követően a Cseh Körversenyen, majd a Brit Körön vesz részt a csapattal. A kolumbiai válogatott színeiben pedig a Tour de l’Avenir szakaszversenyén indul. Friss hír, hogy a belga klub két éves megállapodást kötött Rodrigo Contreras-al is, aki az idei San Luisi Körverseny legjobb fiatalja volt.

Julius Jayde nagy valószínűséggel az MTN-Qhubeka csapatánál folytatja

A dél-afrikai U23-as bajnok, aki nem mellékesen az Afrika bajnokság ezen korosztályát is nyerte augusztus 1-től, mint gyakornok a pro-kontinentális MTN-Qhubeka csapatához szerződik. Több forrás is úgy tudja, hogy a jövő évet már profiként kezdi meg az afrikai csapatnál. Jayde tinédzser éveiben Belgiumban kerékpározott, majd a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség edzőközpontjába került. Az idei évet a Qhubeka utánpótláscsapatánál töltötte.

„Nagy izgatott vagyok, hogy a felnőtt csapatban is megmutathatom magam. Ez egy nagyon fontos fordulópont lehet az életemben, a profi pályafutásom szempontjából. Ez a csapat egy igazi motiváció az afrikai kerekesek számára,” – mondta a fiatal kerékpáros.

Nacer Bouhanni nyerte a Getxo-i egynapost

A Circuit de Getxo keretében egy 1.1-es egynaposra került sor a tegnapi napon, Baszkföldön. A versenyzőkre mintegy 170 kilométer várt, nehéz dombos terepen, ennek ellenére a penzum mégis inkább a sprintereknek kedvezett. A győzelmet végül Nacer Bouhanni (Cofidis) szerezte meg Juan Jose Lobato (Movistar) és Carlos Barbero (Caja Rural) ellenében. A mezőny egyetlen magyar versenyzője Dér Zsolt (Start-Massi) az előkelő 17. helyen zárt mindössze 22 másodperces hátránnyal.

Újabb spanyol győzelem a Portugál Körversenyen

Macedo de Cavaleiros illetőleg Montalegre között 175 és fél kilométer várta a Portugál Körverseny második szakaszán a kerekeseket. A prológgal együtt a hazaiak egyelőre még nem nyertek semmit ellenben a spanyolok már a második részsikerüket aratták. Az emelkedős befutót végül Delio Fernandez (W52-Quinta da Lixa) nyerte Jose Goncalves (Caja Rural) illetőleg Gustavo Cesar Veloso (W52-Quinta da Lixa) előtt. Összetettben a harmadik helyen záró Cesar Veloso vette át a sárga trikót.  

Képek forrása: Photo Pin - a szabadon felhasználható és szerkeszthető képek gyűjteménye

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus
tuttobici
bikeexpress
samcycling
triumviragos
ekszermeglepetes