Napi eszpresszó 2015. augusztus 17. (10:00)

Napi hírösszefoglalónk szereplői az Eneco Tour, Tim Wellens, Alexis Vuillermoz, Vegard Stake Laengen, a FDJ kerete a Vueltára, Rein Taaramae valamint Petr Vakoc.

Tim Wellens nyerte az Eneco Tourt

Sint-Pieters-Leeuw és Gerardsbeergen között egy 193,8 kilométeres etappal zárult az Eneco Tour. A kerekesekre a viadal múltjából már ismert, kőkemény, nehéz penzum várt, sok-sok kisebb nagyobb emelkedővel, plusz a meredek, kockaköves Muur van Geraardsbergennel. A napot egy tizenegy fős szökevénycsoport uralta, ahonnan végül Manuel Quinziato (BMC), a dombokat papíron leggyengébben bíró olasz döntött úgy, hogy négy kilométerrel a vége előtt betámadja társait. A kísérlet sikerült, így Quinziato (BMC) nyerte a szakaszt Björn Leukemans (Wanty-Groupe Gobert) és Yves Lampaert (Etixx-Quick Step) előtt.

Összetettben már nem változott az eredmény Tim Wellens (Lotto-Soudal) megvédte címét Greg Van Avermaet (BMC) illetőleg Wilco Kelderman (LottoNL-Jumbo) ellenében. A pontversenyt Andre Greipel (Lotto-Soudal), míg a csapatversenyt a belga Lotto-Soudal gárdája nyerte.

Wellens: ez a győzelem többet ér, mint az előző

Tim Wellens megvédte tavalyi elsőségét az Eneco Tour alkalmával, pedig a fiatal belga kerékpárosnak koránt sem volt egyszerű dolga a nehéz, utolsó etap során.

„Nagyon nagy dolog megvédeni egy címet, pláne egy olyan nehéz versenyen, mint az Eneco Tour. A Tour de France sajnos nem úgy sikerült, ahogyan szerettem volna, ám ez az egyhetes kőkemény verseny, most kárpótol mindenért. Ez a győzelem sokkal többet ér, mint az előző siker, hisz egy címet megvédeni sokkal nehezebb, mint megszerezni azt. A szezon hátralevő részében a Plouay, majd pedig a kanadai World Tour versenyek várnak rám, aztán pedig minden erőmmel a világbajnokságra kívánok fókuszálni” – mondta a Lotto-Soudal fiatal kerékpárosa.

Alexis Vuillermoz nyerte a riói olimpia tesztversenyét

A francia Alexis Vuillermoz nyerte a rió olimpia tesztversenyét, az 1.2-es besorolású 165 kilométeres Aquece Rio viadalát. A második helyet a belga Serge Pauwels, míg a harmadik pozíciót a szintén francia Romain Bardet szerezte meg.   

„Ez egy különleges győzelem volt. Az első profi évemben nem sikerült túl jó eredményeket elérnem, idén viszont már a harmadik győzelmemet ünnepelhetem. Habár ez a verseny nem tartozott sem a World Tour versenynaptárba, ráadásul az olimpia pályája sem teljesen ugyanez lesz, mégis sokat jelent számomra” – nyilatkozta elégedetten Vuillermoz.

Vegard Stake Laengen az IAM Cycling csapatánál folytatja

Újabb norvég kerékpáros igazol a legmagasabb osztályba, miután Vegard Stake Laengen a Joker csapatától a svájci IAM Cycling gárdájához szerződött. Vegard korábban már versenyzett a Bretagne-Séché Environnement csapatában, ám egy gyengébb évet követően nem kapott új szerződést és hazatért. 2016-ban várhatóan már hat norvég kerékpáros szerepelhet a legmagasabb osztályban, miután néhány hete Christian Odd Eiking is aláírt a FDJ sorához.

A FDJ csapatának kerete a Vuelta Espanára

Hamár szóba került a FDJ csapata, a francia sor is keretet hirdetett az augusztus 22-én kezdődő Spanyol Körversenyre. A csapat kapitánya a fiatal hegyimenő Kenny Eissonde lehet.

A FDJ kerete: Arnaud Courteille (francia), Mickael Delage (francia), Kenny Elissonde (francia), Murilo Fischer (brazil), Oliver Le Gac (francia), Lorrenzo Manzin (francia), Laurent Pichon (francia), Kevin Reza (francia) és Jussi Veikkanen (finn).   

Ben Hermans elszállt, így Rein Taaramae az Arctic Race of Norway győztese

A narviki 160 kilométeres körözés, koránt sem volt egyszerűnek tekinthető az Arctic Race of Norway utolsó negyedik etapján. A mezőny olyannyira darabjaira hullott, hogy végül mindössze 101 kerékpáros tudta befejezni a penzumot. A szakaszt a svájci Silvan Dilier (BMC) nyerte Ilnur Zakarin (Katusha) és Rein Taaramae (Astana) ellenében.

Mivel az eddigi éllovas Ben Hermans (BMC) több mint másfél percet kapott, így az észt Rein Taaramae (Astana) nyerte az összetettet Silvan Dillier (BMC) illetőleg Ilnur Zakarin (Katusha) ellenében. A pontversenyben Alexander Kristoff (Katusha), a hegyi összetettben August Jensen (Team Coop-OsterHus), a fiatalok versenyében Silvan Dillier (BMC), míg a csapatversenyben a BMC győzedelmeskedett.  

Hazai győzelem a Cseh Körversenyen

Olomouc és Dolany között egy 145 kilométeres penzummal zárult a Cseh Körverseny, melynek végén nem kevesebb, mint kilenc kör várt a kerekesekre, minden egyes körben egy kellemetlen emelkedővel. Az utolsó szakaszt végül Zdenek Stybar (Etixx-Quick Step) nyerte Gregor Mühlberger (Bora-Argon 18) és Stefan Schumacher (CCC Sprandi Polkowice) előtt.

Összetettben Petr Vakoc (Etixx-Quick Step) megőrizte előnyét, így megnyerte a versenyt honfitársai Jan Barta (Bora-Argon 18) illetőleg Zdenek Stybar (Etixx-Quick Step) kettőse előtt. Kusztor Péter az előkelő 15. helyen zárta az utolsó szakaszt, így összetettben a 17. pozícióban végzett. A pontversenyt Zdenek Stybar (Etixx-Quick Step), a hegyi összetettet Oscar Riesebeek (Metec-TKH), míg a csapatversenyt az Etixx-Quick Step nyerte.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus
tuttobici
bikeexpress
samcycling
triumviragos
ekszermeglepetes