Napi eszpresszó 2015. augusztus 24. (10:00)

Napi hírösszefoglalónk szereplői Esteban Chaves, Vincenzo Nibali, Javier Guillen, Rohan Dennis, Jolian d’Hoore, Björn Leukemans valamint Jonas Koch.  

Chaves: arról álmodom, hogy az első tízben végzek

A kolumbiai Esteban Cahves pályafutása legnagyobb győzelmét aratva nyerte meg a Vuelta Espana második szakaszát. Az Orica-GreenEDGE 25 esztendős kerékpárosa Nicolas Roche és Tom Dumoulin kettősével csatázott nagyon az utolsó két és fél kilométeres meredeken.

„Hihetetlen érzelmek vannak bennem. Először is köszönetet kell mondanom a csapattársaimnak, de még mindig nem hiszem el azt, ami történt. Karrierem eddigi legfontosabb győzelmét arattam, ráadásul én viselhetem a piros trikót is. Tudtam, hogy az utolsó emelkedő fekszik nekem, s habár nem akartam ilyen korán támadni, de muszáj volt a Quintana féle csoport után mennem. Arról álmodom, hogy összetettben az első tíz között zárhassak, habár a piros trikó soha nem látott energiákat szabadíthat fel” – mondta fülig érő mosollyal Chaves.

Az Astana csapata elnézését kért a történtek miatt

Mint arról már beszámoltunk Vincenzo Nibalit kizárták a Spanyol Körversenyről miután eléggé látványosan húzatta magát a kísérőautójával. A kazah Astana csapata a történteket követően egy elnézését kérő levelet tett közzé.

„Paolo Tiralongo, Fabio Aru, Vincenzo Nibali és Diego Rosa is belekeveredett a bukásba. A visszazárkózásnál Nibali hívta a csapatautót, hogy frissítőt vehessen fel. Alexander Sheffer pedig meghúzta őt, sajnos több mint öt másodperces időtartamban, melyet a kamerák is rögzítettek. Az érintetteket kizárták a versenyből, míg a csapatuk második számú kísérőautóját két napra felfüggesztették. Az Astana csapata elnézést kér a mezőnytől, a versenyszervezőktől és a szurkolóktól sportszerűtlen viselkedés miatt” – szól a csapat sajtóközleménye.   

Javier Guillén: a szabályok egyértelműek

Egy egyszerű grimasszal vette tudomásul Javier Guillen a Vuelta Espana versenyigazgatója Vincenzo Nibali esetét, minek után úgy véli a szabályok egyszerűek, így nem igazán volt min gondolkodnia a verseny zsűrijének.

„Ez egy nagyon súlyos döntés volt, de a felvételek visszanézését követően nem igazán volt min gondolkodni. A szabályok egyértelműek, így nem hozhatunk más döntést. A versenyző magatartása rossz hírét kelti a kerékpársportnak és magának a versenynek is, még akkor is, ha ezzel a viadal egyik kiemelkedő képességű kerékpárosát veszítettük el.  

Rohan Dennis nyerte a USA Pro Cycling Challange viadalát

Golden és Denver között egy 109 kilométeres penzummal zárult a kiemelt kategóriás USA Pro Cycling Chalange. Rögtön a rajtot követően egy hatfős elmenés alakult, amelynek azonban másfél percnél messzebbre nem sikerült eltávolodnia. Daniel Eaton (Axeon) volt a legaktívabb elől, de végül mezőnyhajrá döntött, amit John Murphy (UnitedHealthcare) nyert meg Taylor Phinney (BMC) illetőleg Lucas Sebastian Haedo (Jamis-Hagens Bermans) előtt.

Összetettben Rohan Dennis (BMC) diadalmaskodott csapattársa Brent Bookwalter (BMC) és Rob Britton (Team SmartStop) ellenében. A pontversenyt Kiel Reijnen (UnitedHealthcare), a hegyi összetettet Rohan Dennis (BMC), a legjobb fiatalnak járó fehér trikót Tao Geoghegan Hart (Axeon), míg a csapatversenyt a BMC sora nyerte.

Jolian d’Hoore diadalmaskodott a vargardai női világkupa futamon

A svédországi vargarda környékén 133 és fél kilométer várta a hölgyeket a világkupa sorozat aktuális állomásán. A nehéz terepen darabjaira hullott a mezőny, végül mindössze hat kerékpáros csatázhatott a győzelemért, akik közül Jolian d’Hoore (Wiggle-Honda) bizonyult a legjobbnak csapattársa Giorgia Bronzini (Wiggle-Honda) és Lisa Brennauer (Velocio-SRAM) előtt. Az utolsó versenyt megelőzően továbbra is Elizabeth Armitstead (Boels-Dolmans) vezet összetettben. Augusztus 29-én a franciaországi GP de Plouay egynaposával zárul a sorozat.

Björn Leukemans nyerte a leuveni egynapost

Immáron 49. alkalommal került megrendezésre a Grote Prijs Jef Scherens – Rondom Leuven egynaposa, amely ebben az esztendőben igencsak érdekes versenyt hozott. Történt ugyanis, hogy több mint negyvenen szakadtak el a főmezőnytől, minek kapcsán a körpálya miatt a zsűri a főmezőnyt egyszerűen kiintette a versenyből. Végül mindössze 29 kerékpáros ért el a célig, akik közül Björn Leukemnas (Wanty-Groupe Gobert) bizonyult a legjobbnak Dimitri Claeys (Verandas Willems) valamint Mark Mcnally (Madison-Genesis) kettőse előtt.  

Német győzelem a Tour de l’Avenir első etapján

A prológot követően egy 160 és fél kilométeres etappal folytatódott a legnagyobb presztízzsel bíró utánpótlásverseny a Tour de l’Avenir. A szakaszt végül Jonas Koch (Németország) nyerte Mads Würtz (Dánia) és Simone Conssoni (Olaszország) előtt. Összetettben továbbra is a prológon diadalmaskodó Sören Kragh Andersen (Dánia) vezet.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus
tuttobici
bikeexpress
samcycling
triumviragos
ekszermeglepetes