Napi eszpresszó 2015. július 1. (10:00)

Napi hírösszefoglalónk szereplői az Orica-GreenEDGE csapata, Davide Appollonio, a Cult Energy, a Tour sporttörténeti újítása valamint Marcel Kittel.

Utolsóként az Orica-GreenEDGE is keretet hirdetett

Utolsóként az ausztrál Orica-GreenEDGE csapata is keretet hirdetett a szombaton kezdődő Tour de France-ra. Előzetesen a csapat fennállásának legerősebb sora vághat neki a Francia Körversenynek Simon Gerrans, Michael Matthews illetve a Yates testvérek révén. Shayne Bannan elmondása szerint első ízben próbálnak meg sikeresek lenni a hegyi etapokon is.

Az Orica-GreenEDGE sora: Simon Gerrans (ausztrál), Michael Albasini (svájci), Luke Durbridge (ausztrál), Daryl Impey (dél-afrikai), Michael Matthews (ausztrál), Svein Tuft (kanadai), Pieter Weening (holland), Adam Yates (brit) és Simon Yates (brit).

Davide Appollonio EPO-val akadt fenn

Nem túlságosan jó hírek érkeztek az olasz Androni Giocattoli csapatának háza tájáról miután Davide Appollonio egy június 14-én versenyen kívül levett mintájában EPO nyomaira bukkantak. A sprinter 2010 óta profi, amikor a Cervelo Test Team-hez igazol, majd megfordult a Sky és az AG2R La Mondiale soraiban is. Appollonio kérheti a B-minta elemzését, de előzetesen két éves eltiltás vár rá.

Csőd közeli helyzetben a Cult Energy csapata

A dán Cult Energy pro-kontinentális csapatának sürgősen szponzort kell találnia. A gárda Cult Energy-Vital Water néven kezdte a szezont, de most már csak Cult Energy néven fut, másodlagos névadó támogatót pedig nem sikerül találniuk. Christa Skelde csapatmenedzser lemondott miután már orvosi is erre utasították.

„Nagyon keményen dolgozunk, hogy új befektetőket találhassunk, de lassan az idény hátralevő része is veszélybe kerül. Az orvosaim tanácsára lemondtam pozíciómról. Nagyon sajnálom, hogy ott kell hagyni ezt a közeget, amelyet a családomnak tekintek, de pihenésre van szükségem,” – mondta Christina Skelde.

Sporttörténeti újítás a Tour-on

A Dimension Data elnevezésű cég a tegnapi nap folyamán bejelentette, hogy a kerékpársport történetében első ízben egy olyan rendszert használ majd a Tour de France során, amely valós idejű úgynevezett tracking adatokat szolgáltat a versenyen rajthoz álló mind a 198 kerekesről.

„Ez a technológia egy olyan lehetőséget kínál a rajongók számára, amilyen korábban még sohasem állt rendelkezésükre. Ez a rendszer név szerint megadja mindenki helyzetét, így a szökésben lévőket illetőleg a leszakadókat is egyszerűbb lesz beazonosítani,” – nyilatkozta Jeremy Ord a cég szóvivője. Az adatok egy különálló weboldalon lesznek megtalálhatóak.

Kittel megorrolt a Giant-Alpecin csapatára

Mint ismeretes Marcel Kittel egy vírusos megbetegedés következtében még mindig keresi formáját, így csapata a Giant-Alpecin nem választotta be a Tour-ra utazó kilencesébe. A német sprinter hazája nemzeti bajnokságán sem tudott végig tekerni, ennek ellenére ott is azt nyilatkozta, hogy nagyon csalódott a végett, hogy kimaradt a Tour keretből. A minap a sprinter menedzsere Jörg Werner illetőleg Iwan Spekenbrink egy közel négy órás megbeszélést folytatott. Az egyeztetés végén annyi derült ki, hogy a felek álláspontjai nem közeledtek, így akár még az is elképzelhető, hogy Kittel egy másik csapatnál folytatja pályafutását.  

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus
tuttobici
bikeexpress
samcycling
triumviragos
ekszermeglepetes