Napi eszpresszó 2015. július 11. (10:00)

Napi hírösszefoglalónk szereplői Mark Cavendish, Luca Paolini, Victor De La Parte, Marko Kump valamint Lucinda Brand.

Cavendish: Greipel egy úriember

Mark Cavendish két év után nyert újra szakaszt a Tour-on. A brit kerekes egy egészen kiváló sprintet követően immáron pályafutása 26 szakaszgyőzelmét szerezte a Tour de France történetében, míg az Etixx-Quick Step csapata immáron 37. alkalommal ünnepelhetett a 2015-ös idényben.

„Az utolsó két mezőnyhajránál fantasztikus munkát végzett a csapat. Most is tele voltam kétségekkel, nem akartam túl hamar indítani. A Tour de France az a verseny, amelyre egész évben vár az ember. Kristoff indított először, meglátásom szerint nagyon korán. Kivártam, majd Greipelre tettem a kereket. Andre akár tolhatott volna a kordonok felé is, és akkor valószínűleg ő nyer, ám egyenesen sprintelt, így csakis az erő döntött. Greipel egy úriember,” – mondta Cavendish.   

Luca Paolini kokainnal akadt fenn

A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség tájékoztatta a Katusha versenyzőjét Luca Paolinit, hogy a június 7-én, a Tour de France-on levett mintájában kokaint találtak. Ez Frank Schleck 2012-es esete óta az első pozitív doppingeset a Francia Körversenyen. A kokain csak versenykörülmények között számít doppingszernek, de mivel a szervezetből való kiürülése körülbelül tíz napot vesz igénybe, így Tour alatti pozitív mintának tekinthető. A 38 esztendős kerékpárosra négy éves eltiltás várhat, amely egyben a pályafutása végét is jelentheti. Természetesen csapata azonnal visszaléptette a versenytől.  

Victor De La Parte nyerte az Osztrák Kör királyszakaszát

Lienz és a Kitzbüheler csúcsa között 164 kilométer várta az Osztrák Körverseny résztvevőit. Két második kategóriás kaptató mellett, két kiemelt emelkedő is várta a mezőnyt közte a rettegett Grosglocknerrel. Végül hatalmas különbségek alakultak ki, a szakaszt a spanyol Victor De La Parte (Vorarlberg) nyerte Ben Hermans (BMC) és Jan Hirt (CCC Sprandi Polkowice) kettőse előtt. Összetettben szintén a spanyol kerekes vette át a vezetést. Kusztor Péter (Amplatz-BMC) a 29. helyen zárt, összetettben jelenleg a 31.

Marko Kump immáron a harmadik szakaszgyőzelmét aratta Kínában

Gonghe és Guide között egy 138 kilométeres penzummal folytatódott a Quinghai Lake Körversenye, amely etap vége ezúttal is a sprintereknek kedvezett. A leggyorsabb a szlovén Marko Kump (Adria Mobil) volt, aki immáron a harmadik szakaszgyőzelmét aratta. A második helyet Liam Bertazzo (Southeast), míg a harmadikat Ivan Savitskiy (RusVelo) szerezte meg. Összetettben továbbra is az iráni Hossein Alizadeh (RTS-Santic) vezet.

Lucinda Brand győzött a női Giro hetedik szakaszán

Egy remek szökés végén, több mint két perces előnnyel ért haza a holland Lucinda Brand (Rabobank-Liv) a női Giro d’Italia hetedik Arenzano és Loano közötti 89 kilométeres etapján. A nem sokkal a cél előtt magasodó emelkedő annak rendje és módja szerint megrostálta a mezőnyt. A második a rózsaszín trikós Megan Guarnier (Boels-Dolmans), míg a harmadik Ashleigh Moolman (Bigla) lett. Összetettben Guarnier megőrizte vezető helyét.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus
tuttobici
bikeexpress
samcycling
triumviragos
ekszermeglepetes