Napi eszpresszó 2015. július 12. (10:00)

Napi hírösszefoglalónk szereplői Alexis Vuillermoz, Luca Paolini, Lukas Pöstlberger, Ilia Koshevoy valamint Anna Van der Breggen.

Vuillermoz: Mindent egy lapra tettem fel

Alexis Vullermoz nyerte a Tour de France tegnapi nyolcadik szakaszát a Mur de Bretagne emelkedőjére. A fiatal francia kerekes előzetesen is az esélyesek között volt emlegetve, ám sokak meglepetésére be is váltotta a hozzá fűzött reményeket.

„Előzetesen a Mur du Huy illetőleg a Mur de Bretagne emelkedőit néztem ki magamnak. Elhatároztam, hogy ezen a napon mindent kiadok magamból, így kétszer is komoly támadásra szántam el magam. Miután célba érkezetem szükségem volt jó néhány másodpercre ahhoz, hogy realizáljam, hogy mi is történt. Hihetetlen az, ami történt, még most sem nagyon hiszem el, hogy győztem. Mindent egy lapra tettem fel, örülök, hogy sikerült elsőként áthaladnom a célvonalon,” – mondta elégedetten Vuillermoz.

Luca Paolini: Én semmiféle kokaint nem fogyasztottam  

Luca Paolini a Katusha kerékpárosa megdöbbenve áll az eset előtt, miszerint a június 7-én levett mintájában kokain nyomaira bukkantak.

„Nem igazán tudom, hogy mit mondhatnék, hisz soha életemben nem fogyasztottam kokaint, így nem értem, hogy miként kerülhetett a szervezetembe. Érdeklődve várom a B-próba eredményét,” – nyilatkozta Paolini a La Gazetta hasábjain.  

Lukas Pöstlberger az Osztrák Kör hetedik szakaszának győztese

Kitzbühel és Innsbruck között egy 125 kilométeres szakasszal folytatódott a kiemelt kategóriás Osztrák Körverseny. A penzum lényegében végig lejtett, így előzetesen a sprintereknek kedvezett. Ennek ellenére egy viszonylag nagy létszámú szökevénycsoport alakult, amely végül haza is ért. A győzelmet a hazaiak nagy örömére Lukas Pöstlberger (Tirol) szerezte meg Eduard Vorganov (Katusha) illetőleg Moreno Moser (Cannondale-Garmin) előtt. összetettben továbbra is Victor De La Parte (Vorarlberg) áll az élen. Kusztor Péter (Amplatz-BMC) ezen a napon az 54. pozícióban zárt, összetettben az utolsó szakasz előtt a 30.

Ilia Koshevoy első nagy profi győzelmét szerezte

A Quinghai Lake Körverseny hetedik napján Guide és Xunhua között 190 kilométer várta a kerekeseket. Egy első és egy harmadik kategóriás kaptatót leszámítva az utolsó kilométerek ezúttal is a gyorslábúaknak kedveztek. Az etapot végül a fiatal fehérorosz Ilia Koshevoy (Lampre-Merida) nyerte ezzel első profi győzelmét aratva. A második Mykhaylo Kononenko (Kolls-BDC), míg a harmadik Matej Mugerli (Synergy Baku) lett. Összetettben továbbra is Hossein Alizadeh (RTS-Santic) vezet.

Anna Van der Breggen vette át a vezetést a női Giro egyéni időfutamát követően

Pisano és Nevbbiuno között egy 21,7 kilométeres egyenkénti időfutammal folytatódott a női Giro d’Italia. A táv teljesítése a leggyorsabban a holland Ann Van der Breggennek (Rabobank-Liv) sikerült, aki ezzel összetettben is átvette a vezetést. A második Megan Guarnier (Boels-Dolmans), míg a harmadik Ashleigh Moolman (Bigla) lett.   

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus
tuttobici
bikeexpress
samcycling
triumviragos
ekszermeglepetes