Napi eszpresszó 2015. július 21. (10:00)

Napi hírösszefoglalónk szereplői Ruben Plaza, Warren Barguil, Peter Sagan, Amy Gillett valamint az Albertai Körverseny csapatai.

Ruben Plaza mentette meg a Lampre-Merida idei túrját

Nem mondhatni, hogy túlságosan is jól sikerült volna ez idáig a mezőny egyetlen olasz World Tour csapatának a Lampre-Merida sorának Tour de France-a. A pályafutása során már sokat megélt Ruben Plaza azonban a legjobbkor hagyta ott szökevénytársait, így megnyerte a szakaszt.

„Ez egy hatalmas győzelem, mind nekem, mind pedig a csapatom számára. Sajnos ez a Tour eddig nem éppen úgy alakult, ahogy szerettük volna. Rui Costa viszonylag hamar feladta, mi pedig lényegében azóta csak szenvedünk. Nem akkor támadtam, amikor az várható volt, hanem egy picit korábban, ami végül is bejött. 35 esztendősen arattam pályafutásom legnagyobb győzelmét, amely egy felejthetetlen élményt adott,” – nyilatkozta elégedetten Ruben Plaza.

Warren Barguil elnézést kért Geraint Thomastól

A Sky kerékpárosa Geraint Thomas egy nem mindennapi bukást úszott meg a Francia Körverseny tegnapi napján. Warren Barguil érthetetlen módon lökte meg lejtmenetben minek kapcsán a walesi kerekes egy villanyoszlopnak csapódott, szerencsére épp bőrrel megúszva a dolgot.

„Lejtmenetben egy viszonylag széles kanyarhoz értünk, amikor valaki indokolatlan módon befékezett. Warren pedig nekem jött egy lámpaoszlop felé terelve engem. Nem igazán értem mi történt, hisz azzal mindannyian tisztában voltunk, hogy ez egy nagyon veszélyes ereszkedés volt. Örülök, hogy épp bőrrel megúsztam az estet,” – mondta Thomas.

„Nagyon sajnálom, ami történt. A kanyar előtt Tejay Van Garderen vállal ellökött, a kezem pedig lecsúszott a kormányról, így már nem tudtam fékezni. Megijedtem, de szerencsére mindannyian megúsztuk a dolgot. Elnézést kérek Geraint Thomastól a történtekért,” – tette hozzá Barguil.   

Amennyiben Isten úgy akarja, akkor majd győzök

Peter Sagan emlékezetes Tour de France-t produkál, hisz eddig négyszer lett második, háromszor harmadik és egy alkalommal ötödik.

„Próbálkoztam, hisz ha bármit is el akarunk érni, akkor próbálkozni kell. Győzni szerettem volna, de sajnos ezúttal sem sikerült. Minden nap a győzelemért harcolok, próbálok minden tőlem telhetőt megtenni. Amennyiben Isten úgy akarja, akkor majd győzök, ha nem akkor talán újra második leszek,” – nyilatkozta érthető módon kissé csalódottan a Tinkoff-Saxo kerékpárosa.  

Ausztrália Amy Gillettre emlékezett

Jelenleg is zajlik a hölgyek Német Körversenye, amelynek tegnapi negyedik szakasza áthaladt azon a ponton, ahol pontosan tíz évvel ezelőtt egy fiatal tapasztalatlan sofőr hajtott bele az éppen a versenyre késülő ausztrál válogatottba. A balestet követően a mind kerékpározásban mind pedig evezésben olimpikon Gillett életét az orvosok már nem tudták megmenteni. Az ausztrál kerékpárosok egy-egy száll virággal emlékeztek honfitársukra.  

Nyilvánosságra hozták az Albertai körverseny meghívott csapatait

Szeptember 2. és 7. között kerül megrendezésre az egyre nagyobb presztízzsel bíró 2.1-es besorolású Albertai Körverseny. A kanadai viadal szervezősége végül 16 – 5 World Tour, 2 Pro Kontinentális és kilenc kontinentális – csapatnak biztosított indulási lehetőséget. A címvédő Daryl Impey (Orica-GreenEDGE) vélhetően idén is ott lesz a mezőnyben.

A csapatok: WorldTour - Trek Factory Racing (amerikai), Orica-GreenEdge Cycling (ausztrál), Team Giant-Alpecin (német), Team Katusha (orosz), Team Cannondale-Garmin (amerikai)

Pro Kontinentális: - Drapac Professional Cycling (ausztrál), Bora-Argon18 (német)

Kontinentális: - Garneau-Quebecor (kanadai), Silber Pro Cycling Team (kanadai), H & R Block (kanadai), Team SmartStop presented by Schneider Electric (amerikai), Lupus Racing Team (amerikai), Hincapie Racing Team (amerikai), Optum presented by Kelly Benefit Strategies (amerikai), Axeon Cycling Team (amerikai), Team Jelly Belly presented by Maxxis (amerikai).

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus
tuttobici
bikeexpress
samcycling
triumviragos
ekszermeglepetes