Napi eszpresszó 2015. július 28. (10:00)

Napi hírösszefoglalónk szereplői Oleg Tinkov, Alejandro Valverde, a World Tour ranglista legfrissebb állása, Christopher Froome, Steven Lammertink valamint Philippe Gilbert.

Oleg Tinkov: 2016-ban kinyírjuk a Sky-t

Az extravagáns milliárdos Oleg Tinkov természetesen a Tour de France-t követően sem tudott csendben maradni. Elmondása szerint a Sky gárdája csupán annyival jobb náluk, hogy a britek régimódi, öt éves ciklusokban gondolkoznak, ám jövőre már az ő csapata fog felülkerekedni.

„Alberto fáradt volt a Giro d’Italia megnyerése után, így jövőre vélhetően inkább visszatérünk ahhoz az elképzeléshez, hogy csak a Tourra fogunk koncentrálni. Sagan fantasztikus teljesítményt nyújtott, de nem tudott szakaszt nyerni, ellenben számtalan alkalommal ért el dobogós helyezéseket. Egyértelmű, hogy ő a mezőny egyik legpopulárisabb kerékpárosa, amit természetesen ki is kell használnunk. A Sky ezen fajta dominanciája nem tesz jót a sportágnak. 2016-ban azonban kinyírjuk őket. Be kell azt látni, hogy a legtöbb csapat évről-évre él, azonban igazán jelentős sikereket csak akkor lehet elérni, ha invesztálunk a fiatalokba és hosszú távú elképzeléseket valósítunk meg,” – mondta a Tinkoff-Saxo tulajdonosa.  

Alejandro Valverde: világbajnok akarok lenni

Azt követően, hogy pályafutása során első alkalommal végre sikerült a Tour de France dobogójára állnia, Alejandro Valverde a Movistar kerékpárosa, most már egy másik álma megvalósításán gondolkodik.

„A Tour de France a világ legnagyobb kerékpáros eseménye, így dobogóra állni, majdnem felér a győzelemmel. Nagyon nehéz volt ez a Tour, rengeteget szenvedtem, de azzal, hogy Nairo volt az első számú emberünk nem éreztem terhet a vállaimon. Világbajnok akarok lenni. Tudom, hogy ez rettenetesen nehéz, de eddig kétszer lettem második és négyszer harmadik a szivárványszínű trikóért folytatott harcban,” – nyilatkozta Valverde, aki nagy valószínűséggel az idei Vueltán is ott lesz.   

Továbbra is Valverde a World Tour ranglista élén

Nem volt elegendő a Francia Körverseny megnyerése ahhoz, hogy Alejandro Valverde elveszítse vezető helyét a World Tour ranglista egyéni rangsorában, így továbbra is a Movistar kerékpárosa tanyázik az élen. Chris Froome a második helyre kapaszkodott fel, míg Alberto Contador a harmadik. A csapatversenyben a Sky vette át a vezetést, a Movistar illetőleg a Katusha sorai előtt, míg a nemzetek rangsorában Spanyolország, Nagy-Britannia és Kolumbia a sorrend.

Christopher Froome elgondolkodott a Vueltán való induláson

Habár 100 százalékosan még nem mondható ki, de jelen állás szerint igencsak nagy a valószínűsége annak, hogy a Tour de France győztese rajthoz álljon a Vuelta Espanán is.

„Korai lenne még kijelenteni, de erőteljesen gondolkozom azon, hogy megpróbálom megnyerni a Spanyol Körversenyt is,” – mondta Froome, aki mindössze a harmadik olyan kerekes lehetne, aki egyazon évben megnyeri minkét háromhetest. Ez korábban 1963-ban Jacques Anquetilnek, míg 1978-ban Bernard Hinaultnak sikerült.

Steven Lammertink a LottoNL-Jumbo első igazolása

Augusztus 1-től, mint úgynevezett gyakornok, azaz stagiaire folytatja a LottoNL-Jumbo csapatában pályafutását a holland U23-as időfutam bajnok Steven Lammertink. A kontinentális SEG Racing csapatából érkező kerekes azonban egyúttal aláírta kétéves, a 2017-es szezon végéig szóló szerződését is holland World Tour istállónál.

„Jelentős lépés számomra, hogy egy holland profi csapatban folytathatom. Mindössze 22 esztendős vagyok, így nagyon fontos, hogy egy olyan helyen versenyezhessek, ahol tisztán lefektették előttem az elképzeléseiket,” – nyilatkozta Lammertink.  

Philippe Gilbert nyerte a Vallon Kör harmadik szakaszát

Bastogne és Namur között 207 kilométer várta a kerekeseket a Vallon Körverseny harmadik szakaszán. A Bastogne-i emelkedős befutó természetesen rendesen szétcincálta a mezőnyt. A szakaszt végül egy remek támadásnak köszönhetően Philippe Gilbert (BMC) nyerte Pieter Serry (Etixx-Quick Step) illetőleg Thomas Sprengers (Topsport Vlaanderen) ellenében. Összetettben továbbra is Niki Terpstra (Etixx-Quick Step) áll az élen.   

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus
tuttobici
bikeexpress
samcycling
triumviragos
ekszermeglepetes