Napi eszpresszó 2015. július 3. (10:00)

Napi hírösszefoglalónk szereplői Alberto Contador, Richie Porte, Davide Appollonio, a 2016-os Tour Down Under valamint Michal Kwiatkowski

Contador szerint pályafutása egy új szintre léphet

A Tour de France tegnapi csapatbemutatóját követően Alberto Contador arról beszélt az újságíróknak, hogy szerinte pályafutása a Giro-Tour kettősének esetleges megnyerésével egy új szintre léphetne.

„Ha megnyerem a Tourt ezzel megcsinálva a duplát, az egy egészen más szintre emelné a karrieremet. Az emberek ennek kapcsán már emlékeznének rám, ráadásul új motivációkat szerezhetnék. Úgy készültem a Giróra, hogy mindössze az Olasz Kör megnyerését helyeztem a középpontba, nem foglalkoztam a Tourral. Most pedig kizárólagosan csakis a Tour jár a fejemben,” – mondta a Tinkoff-Saxo kerekese Contador.

Egyre inkább úgy tűnik, hogy Richie Porte elhagyhatja az év végén a Sky csapatát

Richie Porte az idei év végéig rendelkezik szerződéssel a Sky csapatánál és egyre inkább úgy tűnik, hogy máshol folytathatja, legalábbis kérői szép számmal akadnak.

„Egyelőre kivárásra játszok, számos remek ajánlatot kaptam. Persze nem könnyű hátat fordítani egy olyan csapatnak, mint a Sky. Azonban azt is mérlegelni kell, hogy más kluboknál én lennék a Touron az első számú ember. Szeretnék az elkövetkezendő években fizikálisan egy erős versenyző maradni és még tovább fejlődni. Nem egyszerű meghozni a döntést,” – nyilatkozta Porte.

Appollonio 100.000 Euró visszafizetése elé néz

Mint arról a tegnapi napon mi is beszámoltunk az Androni Giocattoli versenyzője Davide Appollonio még egy júniusi versenyen kívüli ellenőrzés során akadt fenn vélhetően EPO-val, ami már csak azért s nagy gond mivel az eltiltáson felül az olasz pro-kontinentális sor külön záradéka szerint mintegy 100.000 Euró bírság megfizetésére is kötelezett lesz. Már amennyiben a B-próba is pozitív eredménnyel érkezik vissza.

„Mindig próbálunk figyelni arra, hogy ne tegyünk extra nyomást a versenyzőink vállára. Davide is nagyon jól tudta, hogy nincs tolerancia az ilyen ügyekben. Múlt év decemberében minden versenyzőnkkel aláírattuk a záradékot, így tudják, mit kockáztatnak,” – mondta Gianni Savio csapatvezető.

Bemutatták a 2016-os Tour Down Under útvonalát

A tegnapi nap folyamán bemutatták a jövő évi Santos Tour Down Under útvonalát, amely nagyrészt hasonló koreográfia szerint zajlik majd le, mint az idei kiírás, habár néhány rész kimarad az útvonalból miközben egy-két új elem bekerül. A királyetap ezúttal is a Willunga Hill hegyi befutójával zárul.

„Próbáltunk olyan apró változtatásokat eszközölni, amelyek még látványosabbá tehetik a viadalt a nézők számára. Ennek kapcsán helyenként több kisebb kört iktattunk be,” – nyilatkozta a sajtótájékoztatón Mike Turtur versenyigazgató.

Down Under Classic (Adelaide) – 51 km, Január 17
1. szakasz – Prospect - Lyndoch – 130.8 km, Január 19
2. szakasz – Unley - Stirling – 132 km, Január 20
3. szakasz – Glenelg - Campbelltown – 139 km, Január 21
4. szakasz – Norwood - Victor Harbor – 138 km, Január 22
5. szakasz – McLaren Vale - Willunga Hill – 151.5 km, Január 23
6. szakasz – Adelaide – Adelaide 90 km, Január 24

Kwiatkowski komoly ajánlatot kapott a Sky-tól, de maradna az Etixx-nél

A regnáló világbajnok Michal Kwiatkowski jövőre egyelőre kérdéses ugyanis a lengyel kerékpáros igencsak komoly ajánlatot kapott a Sky csapatától, ám ő inkább maradna jelenlegi kenyéradójánál a belga Etixx-Quick Step soránál.

„Kaptam egy igencsak komoly ajánlatot a Sky-tól. Nem keresek új csapatot, így inkább maradnék az Etixx-nél, a menedzseremmel várjuk Patrick Lefevre ajánlatát. Tudom, hogy egyelőre türelmesnek kell lennem, mivel még se Cavendish, se Uran, sem pedig Boonen nem kapott új szerződésajánlatot. Nem szeretem a huzavonát illetőleg, ha valamire várni kell, de maradni akarok,” – mondta Kwiatkowski.

Kép forrása: Photo Pin - a szabadon felhasználható és szerkeszthető képek gyűjteménye

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus
tuttobici
bikeexpress
samcycling
triumviragos
ekszermeglepetes