Napi eszpresszó 2015. július 4. (10:00)

Napi hírösszefoglalónk szereplői Lars Boom, Dr. Mario Zorzoli, a Cofidis csapata, Mauro Finetto valamint Annamiek Van Vlauten.  

Túl alacsony Lars Boom kortizol szintje

A Tour de France rajtját megelőző orvosi vizsgálaton túl alacsony kortizol szintet mutattak ki az Astana kerekesénél Lars Boom-nál. Az MPCC szabályai szerint a holland kerékpárosnak így azonnali hatállyal ki kellene nyolc napot hagynia, amely azt jelentené, hogy nem állhatna rajthoz a Francia Körversenyen. Mint ismeretes korábban a Bardiani-CSF majd később a LottoNL-Jumbo is ezekért az okokért lépett ki a Hiteles Kerékpározásért Mozgalomból, mivel a szervezet szabályzata jóval szigorúbb a WADA törvényeinél. Egyelőre ellentmondásosak a hírek. Alexandr Vinokourov csapata három opció közül választhat. Boom visszalép, így csak nyolcan állnak rajthoz Utrechtben, Boom helyét még át tudja venni az első számú tartalék Alessandro Vanotti vagy nem tesznek semmit és ezzel nagy valószínűséggel ők is kilépnek a szervezetből. Ez azonban nem biztos, hogy olyan jó döntés az ismert év eleji hercehurcát követően.

Július végével lemond posztjáról Dr. Mario Zorzoli

Július végével lemond jelenlegi beosztásáról Dr. Mario Zorzoli, aki a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség főorvosi illetőleg tanácsadói munkakörét látta el. Brian Cookson közleménye alapján Zorzoli új kihívások keresése miatt távozik, ám nagyon is tisztában lehetünk vele, hogy bizonyítékok kerültek elő miszerint anno Michael Rasmussen valamint az egykori Rabobank csapat doppingszisztémáiban is részt vehetett. Zorzoli lényegében március óta nem is dolgozik.

A Cofidis 2019-ig meghosszabbította a kerékpáros csapat támogatását

Továbbra is zökkenőmentesen folyhat a munka a francia Cofidis háza táján miután a névadó szponzor a 2019-es esztendő végéig meghosszabbította szerződését. Thierry Vittu nagy örömmel jelentette be, hogy az 1997 óta tartó támogatásukat meghosszabbítják, így a pénzintézet előreláthatóan hamarosan több mint húsz éve lesz szereplője a sportágnak.

Mauro Finetto nyerte a Szebeni Kör második szakaszát

Nagyszeben és a Paltinis csúcsa között egy 154 kilométeres szakasszal folytatódott a Szebeni Körverseny. A győzelmet végül az olasz Mauro Finetto (Southeast) szerezte meg csapattársa Simone Ponzi (Southeast) illetőleg Davide Rebellin (CCC Sprandi Polkowice) előtt. A magyarok közül Kenyeres Ábel a 72, míg Lovassy Krisztián a 101. pozícióban érkezett. Összetettben szintén Finetto vette át a vezetést.

Van Vleuten nyerte a női Giro prológját

A tegnapi napon vette kezdetét a női Giro d’Italia. A kilenc szakaszos viadal egy 2 kilométeres prológgal kezdődött a szlovén Ljubljanában. A leggyorsabban a holland Annemiek Van Vlauten (Bigla) teljesítette a távot 2 perc 48 másodperc alatt. Tőle mindössze egyetlen másodperccel maradt el a második helyezett Lucinda Brand (Rabobank-Liv) valamint a harmadik Roxane Knetemann (Rabobank-Liv). Összetettben természetesen ugyanez a helyzet.

Fotó: Astana

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus
tuttobici
bikeexpress
samcycling
triumviragos
ekszermeglepetes