Napi eszpresszó 2015. július 7. (10:00)

Napi hírösszefoglalónk szereplői Joaquim Rodriguez, Chris Froome, a brutális bukás, David Tanner, Marko Kump valamint Lucinda Brand.

Rodriguez: Ez egy nagyobb győzelem, mint megnyerni a Fleche Wallone-t

Habár Joaquim Rodriguez kétszer is bukott a második szakasz során, ennek ellenére magabiztosan nyerte meg a Tour de France harmadik szakaszát, elmondása szerint ezzel pályafutása egyik legszebb győzelmét aratva.

„A Mur du Huy előtt hatalmas tempóban haladt a mezőny. Sajnos előző este nem aludtam valami jól, a térdem is fájt, ennek ellenére nagyon vártam már ezt a szakaszat. 400 méterrel a vége előtt indultam meg. Feküdt nekem ez az emelkedő, a korábbi versenyekről tudtam, hogy mire kell figyelnem. Igazából már nem is néztem hátra. Ez egy nagyobb győzelem, mint megnyerni a Fleche Wallone-t,” – mondta a Katusha kerékpárosa Rodriguez.  

 

Froome: Még nem gondolkodom túl a dolgokat

Kisebb meglepetésre Christopeher Froome vette át a sárga trikót, habár sokan úgy vélik, hogy túlontúl is korán. Erről azonban nem így vélekedik a Sky kerékpárosa.

„A sárga trikót felvenni mindig fantasztikus érzés. Reggel még nem gondoltam volna, hogy esélyünk lehet megszerezni a trikót, pláne nem egy ilyen rövid, de annál nehezebb emelkedőn. Egy kicsit meg is lepődtem, hogy ennyire el tudtam szakadni a többiektől. A csapat fantasztikus munkát végzett, a kételkedőknek pedig csak annyit üzennék, hogy sohasem túl korai sárgába öltözni, habár egyelőre még nem gondolkodom túl a dolgokat,” – nyilatkozta Froome.

A brutális bukás áldozatai

Két komolyabb bukás borzolta a kedélyeket a Tour tegnapi napján, amelyben viszonylag sokan pórul jártak. A legsúlyosabb sérült William Bonnet (FDJ), aki úgynevezett hóhértörést szenvedett, eltört a második nyakcsigolyája, szerencsére olyan módon, amely műtéttel orvosolható. Daryl Impey (Orica-GreenEDGE) kulcscsontját törte, Tom Dumoulin (Giant-Alpecin) a vállát, Simon Gerrans (Orica-GreenEDGE) pedig a csuklóját. A sárga trikós Fabian Cancellara (Trek Factory Racing) csigolyatörés miatt kénytelen feladni a viadalt, míg pár kilométerrel később Dmitriy Kozonchuk (Katusha) bukott hatalmasat. Az orosz kerekesnek a kulcscsontja mellett a lapockája is eltört.  

Osztrák Kör: David Tanner a szakaszgyőztes, Kusztor Péter harmadik

Az Osztrák Körverseny második szakaszán Litschau és Grieskirchen között 196 kilométer várta a kerekeseket két harmadik illetőleg egy negyedik kategóriás emelkedővel. A szakaszt végül az ausztrál David Tanner (IAM Cycling) nyerte meg Clément Venturini (Cofidis) illetőleg Kusztor Péter (Amplatz-BMC) előtt. Összetettben továbbra is Gerald Ciolek (MTN-Qhubeka) vezet, Kusztor Péter az előkelő 15. pozícióból várja a folytatást, hátránya 15 másodperc.

Marko Kump duplázott Kínában

A szlovén Marko Kump (Adria Mobil) nyerte a Quinghai Lake Körverseny második szakaszát is ezzel megerősítve összetettbeli vezetését. Duoba és Datong között egy 188 kilométeres penzummal folytatódott a kiemelt kategóriás szakaszverseny a tengerszint felett viszonylag nagy magasságokban, de a sprintereknek kedvezve. A szakaszt végül a tegnapi naphoz hasonlóan ezúttal is Marko Kump (Adria Mobil) nyerte Andriy Kulik (Kolls-BDC) és Mattia Gavazzi (Amore & Vita) kettőse előtt.

Lucinda Brand diadalmaskodott a női Giro harmadik etapján

Curtatone illetőleg Mantova között egy 130 kilométeres etappal folytatódott a női Giro d’Italia. A mindössze egyetlen emelkedőt tartalmazó etap vége a gyorslábúaknak kedvezett, ennek megfelelően Lucinda Brand (Rabobank-Liv) nyerte a szakaszt Valentina Scandolara (Orica-AIS) illetőleg Elena Cecchini (Lotto-Soudal) kettőse előtt. Összetettben Megan Guarnier (Boels-Dolmans) őrzi vezető helyét.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus
tuttobici
bikeexpress
samcycling
triumviragos
ekszermeglepetes