Napi eszpresszó 2015. július 8. (10:00)

Napi hírösszefoglalónk szereplői Tony Martin, Thibaut Pinot, Rick Zabel, Oleksandr Polivoda valamint Annalisa Cucinotta.

Martin szeretné megőrizni a sárga trikót legalább az első pihenőnapig

Tony Martin remekbeszabott győzelmével átvette a sárga trikót, amelyre már napok óta olyannyira vágyott. Az Etixx-Quick Step kerekese remek tempómenő képességét kihasználva az utolsó kilométereken szökött meg. Szeretné minél tovább megőrizni a mezt.

„Nem igazán érdekelt, hogy próbál-e jönni velem valaki akkor, amikor szöktem. Az utolsó kockaköves szektornál defektet kaptam, majd Matteo kerékpárján folytattam a versenyt. A határaimon mentem, de úgy éreztem, hogy meg kell próbálnom. Tudtam, hogy eléggé technikás az utolsó néhány kilométer, így megindultam. Az utolsó kanyarban már éreztem, hogy megvan a győzelem. Most már szeretném megőrizni a trikót legalább az első pihenőnapig. Nem volt egyszerű Matteo kerékpárján tekerni, mivel alig értem el a fékkarokat. Az elmúlt napokban ingadozott a hangulatom, ám végre sikerült megszereznem a trikót. Köszönöm a csapatomnak, akik fantasztikus munkát végeztek,” – nyilatkozta Martin.

Thibaut Pinot bukta a legtöbbet

A legbalszerencsésebb egyértelműen a tavalyi verseny harmadik helyezettje Thibaut Pinot volt a kockaköves etapon. A FDJ kerekese előbb defektet kapott, majd pedig tönkrement a váltója.

„Előbb defektet kaptam, majd tönkrement a kerékpárom. Aztán megkaptam Mathieu Ladagnous bringáját, aki jóval magasabb nálam, így szinte nem is értem el a pedált. A 13-as autó volt a miénk, amire pedig megtaláltuk egymást addigra elszálltak az esélyeink. Ezt követően teljesen leblokkoltam. A Tour-nak ellenben még nincs vége, még akkor sem, ha most már új célok felé kell néznem. Mindenféleképpen szeretném bizonyítani a bennem rejlő potenciált,” – mondta csalódottan Pinot.  

Rick Zabel nyerte az Osztrák Körverseny harmadik szakaszát

Habár három kategorizált emelkedő is nehezítette a kerekesek dolgát, végül mégis mezőnyhajrá döntött az Osztrák Körverseny harmadik szakaszán. Windischgarsten és Jugendorf között 181 kilométer volt a táv melynek végén Rick Zabel (BMC) sprintelt a legjobban Angel Vicioso (Katusha) illetőleg Jan Tratnik (Amplatz-BMC) előtt. Kusztor Péter (Amplatz-BMC) a 24. helyen érkezett, összetettben a 23. pozícióból várja a folytatást. A sárga trikót a spanyol Angel Vicioso (Katusha) vette át.

Ukrán részsiker Kínában

A Quinghai Lake Körverseny harmadik napján Xining és Quinghai Lake között 148 kilométer volt a penzum. Egy komolyabb emelkedő megmászását követően egy fennsíkon folytatódtak a küzdelmek, így aki túlélte a kaptatót az hajrázhatott a győzelemért. Végül egy tízfős csoport érkezett meg szinte együtt a célegyenesbe, akik közül az ukrán Oleksandr Polivoda (Kolls-BDC) bizonyult a leggyorsabbnak Luca Wackermann (Southeast) és Radoslav Rogina (Adria Mobil) ellenében. Összetettben szintén Polivoda vette át a vezetést.

Egyelőre a mezőnyhajrák döntenek a női Giron

Pioltello és Pozzo d’Adda között mindössze 98 kilométer várta a női Giro d’Italia kerekeseit a verseny negyedik szakaszán. A síknak mondható etap végén újfent mezőnyhajrá döntött, amit Annalisa Cucinotta (Alé-Cipollini) nyert meg Marta Bastianelli (Aromitalia-Vaiano) és Elena Cecchini (Lotto-Soudal) kettőse előtt. Összetettben továbbra is Megan Guarnier (Boels-Dolmans) áll az élen.  

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus
tuttobici
bikeexpress
samcycling
triumviragos
ekszermeglepetes