Napi eszpresszó 2015. szeptember 16. (10:00)

Napi hírösszefoglalónk szereplői a Direct Energie, a bő olasz vb keret, Greg Van Avermaet, Mark Cavendish, a spanyol világbajnoki sor valamint a legfrissebb átigazolások

A Direct Energie lesz az Europcar utódja

Kedden délután tartott sajtótájékoztatót Jean-René Bernaudeau, melynek keretében bejelentette csapata új támogatóját a Direct Energie energetikai vállalat személyében. A következő idényben a keret tagjai lesznek Thomas Voeckler, Bryan Coquard, Romain Sicard és Sylvain Chavanel is. A zöld mezt vélhetően egy sárga váltja majd fel, ám egyelőre a szponzorációs szerződés időtartama illetőleg a csapat büdzséje nem ismert.

„Mindenféleképpen olyan támogatót szerettem volna, aki hosszú távon gondolkodik a kerékpársportban. A Direct Energie pontosan egy ilyen vállalat” – nyilatkozta Bernaudeau. A Direct Energie Franciaország harmadik legnagyobb energetikai cége, több mint másfél millió ügyféllel.

Bemutatták a bő olasz vb keretet

Az Olasz Kerékpáros Szövetség 14 versenyzőt nevezett meg a szeptember 19-én kezdődő richmondi világbajnokság férfi elit mezőnyversenye kapcsán. Davide Cassani szövetségi kapitány elképzelései szerint a végső döntést a Coppa Agostoni illetőleg a Coppa Bernocchi viadalait követően hozza majd meg. A férfiaknál Vincenzo Nibali lehet az első számú ember, míg a hölgyeknél Giorgia Bronzini vezetheti a sort.

Elit férfi mezőnyverseny (bő keret): Vincenzo Nibali (Astana), Diego Ulissi (Lampre-Merida), Matteo Trentin (Etixx-QuickStep), Elia Viviani (Team Sky), Giacomo Nizzolo (Trek Factory Racing), Kristian Sbaragli (MTN-Qhubeka), Manuel Quinziato, Daniel Oss és Alessandro de Marchi (mindannyian BMC), Jacopo Guarnieri (Katusha), Fabio Feline (Trek Factory Racing), Sonny Colbrelli (Bardiani-CSF), Daniele Bennati (Tinkoff-Saxo) és Salvatore Puccio (Team Sky).

 Időfutam: Adriano Malori (Movistar) és Moreno Moser (Cannondale-Garmin).

U23: Simone Consonni (Team Colpack) és Gianni Moscon (Fior Zalf).

Elit női mezőnyverseny: Giorgia Bronzini (Wiggle-Honda), Elena Cecchini (Lotto-Soudal), Elisa Longo Borghini (Wiggle-Honda), Marta Bastianelli (Aromitalia - Vaiano), Maria Giulia Confalonieri (Alé Cipollini), Tatiana Guderzo (Team Hitech), Rossella Ratto (Inpa Sottoli Giusfredi), Valentina Scandolara (Orica-Ais) and Silvia Valsecchi (Bepink Laclassica).

Időfutam: Silvia Valsecchi (Bepink Laclassica).

Greg Van Avermaet: az egynapos versenyzőknek egy világbajnokság mindig cél

A belga Greg Van Avermaet pályafutása során eddig több mint harminc nagy klasszikuson szerepelt, de még nincs kiemelkedő sikere. Természetesen a közelgő világbajnokság során győzni, egy kiváltságos elismerés lehetne.

„Világbajnoki címet nyerni egy kiváltságos dolog. A szivárványszínű trikót egy egész éven át viselheti az ember. Egy olyan egynapos menőnek, mint én, kiemelt célom a világbajnokság. Az elmúlt évben Ponferradában nagyon erős volt a belga csapat, ennek ellenére nem sikerült nyernünk. Ebben az esztendőben még erősebbek leszünk, talán nem is lehet elsőszámú embert megnevezni közülünk. Meglátjuk, hogyan alakul majd a verseny, amennyiben esélyem lesz, abban az esetben ott leszek majd a végjátéknál” – vélekedett az esélyeiről Greg van Avermaet.   

Mark Cavendish mutatta be az Abu Dhabi Körverseny megkülönböztetett trikóit

Október 8. és 11. között kerül megrendezésre az első Abu Dhabi Körverseny, amely a sportágban első ízben igyekszik a Velon csoport támogatásával, a bevételeiből a csapatok számára is juttatni. A négynapos viadal a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség évadzáró gálájával egyszerre kerül terítékre. A Castelli által készített megkülönböztető mezeket Mark Cavendish az Etixx-Quick Step csapatának sprintere mutatta be a város Formula-1-es pályáján.

„A kerékpárok és a mezek inspirálólag hatnak. A trikók minden esetben az elért eredményeket tükrözik az adott versenyen. A szurkolók is ezáltal tudják jobban felismerni a versenyzőket. Jelen esetben a vörös, a zöld, a fehér illetőleg a fekete színeket választottuk, az ország nemzeti zászlaját szimbolizálva” – mondta Aref Hamad Al Awani, az Abu Dhabi sporttanács részéről.

Rodriguez és Valverde vezetik a spanyol csapatot a világbajnokságon

A Vuelta Espana során is remek teljesítménnyel előrukkoló Joaquim Rodriguez illetőleg Alejandro Valverde kettőse vezeti majd a spanyol nemzeti válogatottat a szeptember 19-én rajtoló richmondi világbajnokságon. A spanyolok 2004 óta nem szereztek világbajnoki címet, ellenben Valverde hat alkalommal is felállhatott a dobogóra győzelem nélkül.

A spanyol keret: Joaquim Rodriguez (Katusha), Alejandro Valverde (Movistar), Juan José Lobato (Movistar), Ion Izaguirre (Movistar), Imanol Erviti (Movistar), Dani Moreno (Katusha), Luis Leon Sanchez (Astana), Ruben Plaza (Lampre-Merida) és Lluis Mas Bonet (Caja Rural).

A legfrissebb átigazolások

Az utolsó néhány nap legérdekesebb átigazolási híre Luka Mezgec az Orica-GreenEDGE csapatába szerződése volt. A szlovén sprinter, aki annak idején a még a Central European Tour versenyein is villogott a Giant-Alpecin csapatát hagyja ott. Hivatalossá vált Jens Mouris átigazolása is, aki éppen az Orica csapatától szerződik a másik profi ausztrál klubhoz a másodosztályú Drapac csapatához. Közben a hölgyeknél is történt egy nagyobb horderejű csapatváltás, a brit Lucy Garner a Liv-Plantur sorától igazolt a bombaerőssé váló Wiggle-Honda gárdájához. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus
tuttobici
bikeexpress
samcycling
triumviragos
ekszermeglepetes